Amazon'dan büyük Ortadoğu projesi

Çevrimiçi alışveriş devi Amazon, yeni bölgelere yayılma stratejisi çerçevesinde Ortadoğu ülkelerine giriş yapmaya hazırlanıyor. Çin'de doğu dünyaya açılma sürecine giren Alibaba'ya karşı, Amazon'un bu atağı önümüzdeki günlerde ilk sonuçlarını verecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ortadoğu'da savaşın olmadığı bölgelerde hayat olağan akışında devam ediyor. Petrole bağlı gelirlerin düşmesi sebebiyle bölgedeki yatırımcılar yeni hedefler belirlemiş durumda. E-ticaret de bu yeni yatırım alanları arasında yer alıyor. Bölgede ortaya çıkacak online alışveriş girişimlerine ve Çin'den yükselen Alibaba'ya karşılık olarak Amazon, elini çabuk tutmaya karar verdi.

Japon ortaklı Suudi online alışveriş girişimi Noon'un 500 milyon dolar yatırımla yola çıkması, Ortadoğu'daki hareketliliği artırdı. Noon ve Alibaba rekabeti için Amazon, "büyük Ortadoğu projesine" 1 milyar dolar ayıracak.

Ortadoğu'da Amazon için ilk duraklar Suudi Arabistan, BAE ve Mısır olacak. Sonrasında diğer Ortadoğu ülkelerine yayılması da söz konusu. Benzer biçimde, Ebay'in de Ortadoğu konusunda planları şekillenmeye başladı. Ebay'in Türkiye'deki ayağı olan Gittigidiyor, Ortadoğu operasyonları için üs olabilir.

Etiketler ortadoğu Amazon Noon