Dünyanın yarısı internete bağlandı

Birleşmiş Milletler'e bağlı Uluslararası Telekomünikasyon Birliği, dünya çapında internet kullanımının günden güne arttığını ve bu yılın sonunda dünya nüfusunun yarısının internete bağlı olacağını duyurdu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Uluslararası Telekomünikasyon Birliği'nin web sitesinde yaptığı açıklamaya göre bu yılın sonunda dünyanın yarısı 'online' olacak. Yayımlanan raporda, dünya nüfusunun yüzde 47'sinin halihazırda internet kullandığı ve 2016 sonunda bu oranın yüzde 50'yi yakalayacağı bildirildi.

Bu raporda yer verilen 175 ülkenin yüzde 95'inde mobil ve sabit internet altyapısı bulunuyor. Birleşmiş Milletler, beş yıl önce yayımladığı bir raporda, 2020 için kullanım oranı hedefini yüzde 60 olarak açıklamıştı.

TÜRKİYE'DE ORAN YÜZDE YÜZDE 50

İnternet kullanıcı sayısında oranlar ülkelerin gelişmişlik seviyelerine göre değişiyor. Gelişmiş ülkelerde internet kullanıcı sayısının nüfusa oranı yüzde 80'in üzerinde seyrederken, gelişmekte olan ülkelerde bu oran yüzde 40 seviyelerinde. Geri kalmış oranlarda ise bu oran yüzde 15'lerde. Türkiye'de nüfusun yüzde 50'si internet kullanıyor.

Raporda yer alan detaylar arasında, internet kullanmayan 3,9 milyarlık nüfusun çoğunluğunu geri kalmış bölgelerde yaşayan yaşlılar ve fakirlerin oluşturduğu bilgisine yer veriliyor. 3,5 milyarlık internet nüfusunda en kalabalık kıta, 1,75 milyarla Asya. Amerika kıtasında 700 milyon insan internete bağlı. Avrupa'da ise internet nüfusu 660 milyon civarında. Kara kıta Afrika'da internet kullanıcı sayısı 350 milyonda kalmış durumda. Kalan sayı da Pasifik ülkelerine ait.