Note 7 krizi Samsung'un imajını etkilemedi

Reuters/Ipsos tarafından gerçekleştirilen anket, tüketicilerin Samsung markalı telefon alma oranının düşmediğini gösteriyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 9 Kasım arasında yapılan anket, varolan Samsung telefon kullanıcılarının markaya iPhone kullanıcıları kadar sadık olduğunu ortaya koydu.

Geri çağırma ve toplatma kararından haberdar olan katılımcılar ise (toplamın yüzde 27’si), Samsung’a olan ilgilerinin azalmadığını belirttiler. Olaydan haberdar olmayan katılımcıların da yüzde 25’inin ilk tercihi Samsung telefon.

Anket, hâlâ Samsung kullananların yüzde 91’inin bir başka Samsung telefon alabileceğini, yüzde 92’sinin ise herhangi bir Samsung ürünü alacağını kaydetti.

APPLE'DA DA TABLO AYNI

Apple için de durum aşağı yukarı aynı şekilde. Tüketicilerin yüzde 92’si yeniden iPhone alacaklarını, yüzde 89’u ise bir başka Apple ürünü alabileceklerini belirtiyor.

Anket, her ne kadar tüketicilerin yeniden Samsung telefon alacağını gösterse de, ürünü toplamanın doğrudan etkileri üzerine bir çalışma değil, satın alma fikrini ortaya koyan bir rapor. (kaynak: tekmono)

Etiketler Samsung Note 7 imaj marja