Apple, arama geçmişini izinsiz kaydediyor

Apple'ın, iPhone'lardaki arama kaydını kullanıcının onayı olmadan iCloud'a gizlice arşivlediği iddia edildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Telefonların akıllı fonksiyonları arttıkça, mahremiyet konusunda riskler de çoğalıyor. Apple'ın hangi kullanıcı verilerini cihazda tuttuğu, hangilerini merkeze gönderdiği veya bulutta yedeklediği konusunda tartışmalara bir yenisi daha eklendi. Kullanıcıların tanımladığı parmak izi kayıtlarını kesinlikle cihaz dışına taşımadığını iddia eden Apple'ın başı bu defa da arama kaydıyla ilgili olarak dertte.

Dünden bu yana sosyal medyada paylaşılan ve tartışılan bilgiye göre Apple, iPhone'lardaki arama geçmişi bilgisini iCloud'a kaydediyor. Rus yazılım şirketi Elcomsoft'un ortaya attığı bu iddiaya henüz Apple cephesinden bir yanıt gelmedi.

KURTULMANIN YOLU ICLOUD'U KAPATMAK

Elcomsoft'un CEO'su Vladimir Katalov, bu otomatik yedekleme sistemini kapatmanın herhangi bir yolu yok ve yedekleme izni kaldırıldığında bile telefon aramaları iCloud'a anlık olarak gönderiyor.

Şirketin iddiasına göre bu yedeklemede sadece GSM aramaları değil; Whatsapp, FaceTime ve Skype gibi farklı uygulama aramaları da kayda alınıyor. Bu yedeklemeden kurtulmanın tek yolunun, iCloud'u deve dışı bırakmak.