5 dakika şarj et, 5 saat kullan!

Mobil cihazlar için geliştirdiği çip ürünleriyle bilinen Qualcomm, yeni geliştirdiği hızlı şart teknolojisiyle cep telefonlarını 5 dakikalık şarj etmeyele 5 saat kullanma imkanını getiriyor. Bugün duyurulan Quick Charge 4 sayesinde, telefonlar çok daha hızlı ve güvenli şarj edilebilecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'nin New York şehrinde düzenlediği toplantıda Qualcomm, yeni işlemcisi Snapdragon 835'le birlikte, Quick Charge 4 teknolojisi de tanıttı. 2017’nin ilk yarısında günlük hayatımıza girecek olan bu teknoloji, tüketicilerin şikayet ettiği bir çok sorunu çözecek gibi görünüyor.

İlk çıktığında tüketicilerin büyük beğenisini kazanan Quick Charge 3 ile kıyaslandığında, bu teknolojinin yüzde 20 daha hızlı ve yüzde 30 daha verimli enerji kullanımı ortaya koyması bekleniyor. İyileştirmenin arkasında ise Dual Charge adı verilen paralel şarj teknolojisi yer alıyor.

PİL YANMALARINA DA ÇÖZÜM OLACAK

2017'den itibaren yeni satın alınan bir telefon, eğer Quick Charge 4 destekliyorsa, sadece 5 dakika şarj edildiğinde, 5 saat kullanılabilecek. Quick Charge 4, USB Type-C ve USB-PD desteğinin yanı sıra, endüstrinin desteklediği diğer kablo ve adaptörlerle de uyumlu olacak.

Bu teknoloji sayesinde, doğru zamanda doğru voltaj verilen bataryanın sıcaklığı da anlık olarak kontrol ediliyor. Bu da, hızlı şarj nedeniyle bataryaların deforme olmasına ve tüketicileri tehlikeye atmasına engel oluyor.

Quick Charge 4, aynı zamanda güç yönetimi için kullanılan en yeni IC (Entegre Devre) üniteleri olan SMB1380 and SMB1381’ye de sahip. Çok ince cihazların daha düşük empedansta yüksek verimle hızlı şarj olmasını sağlayacak olan yapı, yüzde 95 verimle çalışacak.

Qualcomm tarafından duyurulan Quick Charge teknolojisi, şu ana kadar 100’den farklı telefon modelinde ve 300’den fazla aksesuarda, 600 milyondan fazla üründe kullanıldı. (kaynak: shiftdelete)