İnternet efsanesi ICQ 20 yaşında

90'lar internetinin ilk efsanelerinden, insanları sevdikleriyle buluşturan ve birbirini tanımayan insanların da tanışmasına vesile olan sohbet yazılımı ICQ, bugün 20 yaşında ve hâlâ aktif durumda.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İnternetin Türkiye'de de ilk yaygınlaşmaya başladığı dönemlerde geniş bir kullanı kitlesine ulaşan ve neredeyse piyasa standardı haline gelen ICQ artık 20 yaşında. İlk olarak 1996'da bşr grup İsrailli öğrencinin, kendi aralarında rahat iletişim sağlamak için kurduğu yazılım, kısa süre içinde milyonlarca kullanıcıya ulaşmıştı.

Son derece basit kurulum ve kullanım süreçlerine sahip olan ICQ'nun en önemli özelliklerinden biri; ilgi alanları, yaş, dil, bölge bazlı kşi araması yapması ve o sırada online olan kişileri göstermesiydi. Bu sayede coğrafya sınırı olmaksızın insanlar birbiriyle tanışarak sohbet edebiliyordu.

BİR DÖNEMİN SİMGESİ OLDI

100 milyondan fazla kullanıcıya ulaşarak American Online tarafından 2001'de 267 milyon dolara satın alınan ICQ, günümüzde diğer masaüstü sohbet yazılımlarıyla aynı kaderi paylaşarak yerini WhatsApp gibi uygulamalara kaptırmış durumda.

Yeşil papatya ikonu ve vapur düdüklü açılış sesiyle pek çok kullanıcının hafızasına kazınan ICQ, bir dönemin interneti için simge olmuş durumda.

Etiketler sohbet ICQ chat