Basılı fotoğrafları dijitalleştiren özel uygulama

Aile albümlerinde veya çerçevelerde kalmış basılı fotoğrafları dijital hale getirip sosyal medyada paylaşmayı kolaylaştıran bir uygulama Google tarafından yayımladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Son yıllarda dijital fotoğraf makineleri ve telefonlardaki gelişmiş kameralar sayesinde kullanıcılar analog makinelerle vedalaştı. Ancak daha eski basılı fotoğrafları sosyal medyada paylaşmak veya yedeklemek için dijitale taşımak pek de kolay değil.

Basılı fotoğrafların tekrar fotoğrafını çekerek pek çok kullanıcı sosyal medyada paylaşıyor ancak çoğunlukla sonuç pek de iç açıcı olmuyor.

Google tarafından hazırlanan yeni bir uygulama, basılı fotoğrafları en iyi biçimde dijital ortama taşımanın yolunu bulmuş. Düğün fotoğrafçılarının da geçim kaynağı basılıdan yana olduğu için, bunları dijitale aktarmak için de bu tarz bir uygulama oldukça kullanışlı.

SINIRLARI OTOMATİK ALGILIYOR

Google'ın yayımladığı PhotoScan adlı uygulama, basılı fotoğrafların cep telefonu ile fotoğrafının çekilmesini, kesilmesini, doğru biçimde kadrajlanmasını kolaylaştırıyor. Bu uygulamayla çekilen basılı fotoğraflar, dijitalle çekilmiş gibi görünebiliyor.

PhotoScan, basılı fotoğrafları çekerken kenar ve köşe sınırlarını otomatik olarak algılayıp kesiyor. Böylelikle kullanıcı doğru açıyı bulup fotoğrafın fotoğrafını çekebiliyor.

Bu pratik uygulama öncelikle Android platformunda yayımlandı fakat kısa süre içinde iOS'a da gelmesi bekleniyor.