ABD 'faşizm'in anlamını arıyor

Amerikan seçimlerinde Donald Trump'ın yeni başkan olarak seçilmesi, Amerikan haklının Google aramalarında ilginç bazı sonuçlar ortaya çıkardı. 8 Kasım'dan sonra faşist, kadın düşmanı, ırkçılık, yanancı düşmanlığı gibi kelimelerin aramaları yükselişe geçti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Donald Trump'ın seçim galibiyeti Google'ın arama trendlerine de yansıdı. Kullanıcıların arama istatistiklerini bölgesel olarak belli tarihlere göre sunan Google Trends servisinin raporuna göre, seçim günü olan 8 Kasım'la birlikte, Amerika Birleşik Devletleri'nde yapılan aramalarda fascism (faşizm), bigot (bağnaz), xenophobe (yabancı düşmanı), racism (ırkçılık), socialism (sosyalizm) ve misogyny (kadın düşmanı) kelimelerinin aramalarında gözle görülür bir yükseliş yaşandı.

Medyada ve internetteki tartışmalarda yoğun olarak geçen bu kelimelerin tam olarak ne anlama geldiğini bilmeyen Amerikan halkının, özellikle faşizm kelimesinin anlamını internetten öğrenmeye çalıştığı görüldü.

Faşist sözcüğünü en çok aratan eyaletler sırasıyla Oregon, Vermont, Montana, Alaska ve Washington oldu.

Google Trends sonuçlarına göre "fascist" kelimesinin aranması 9 Kasım'da yükselişe geçmiş. Google Trends sonuçlarına göre "fascist" kelimesinin aranması 9 Kasım'da yükselişe geçmiş.

TRUMP SEÇİLDİ, KANADA SİTESİ ÇÖKTÜ

Özellikle İkinci Dünya Savaşı sonrasında, faşizm kelimesinin çok yoğun biçimde gündemde olması sonrasında, günümüzdeki Google aramaları, geçen zamanda özellikle genç neslin bu terimlere yabancılaşması olarak da yorumlanıyor.

Donald Trump'ın başkanılığının kesinleşmesiyle birlikte, Kanada devletine ait göçmenlik başvuru şartlarını içeren web sitesinin çöküşü de bir başka yansıma olarak kayıtlara geçti.