'VPN kullananları fişlemiyoruz'

İnternet engellemelerini aşmak için kullanılan VPN servisleriyle ilgili Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan'dan açıklama geldi. Bakan Arslan, VPN kullananları fişlemiyoruz. Sadece VPN'in terör amaçlı kullanımını kısıtlıyoruz" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kişilerin hem erişim engelini aşmak, hem de internette iz bırakmamak için kullandıkları VPN servislerinin de geçtiğimiz hafta engellenmesi sonrası ortaya atılan "VPN kullananlar da fişleniyor" iddiaları üzerine Ulaştırma ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, internet ve sosyal medya kesintileriyle ilgili Fransa’yı örnek gösterdi.

Bütçe görüşmeleri sırasında muhalefet partilerin milletvekilleri tarafından yöneltilen internet ve sosyal medya erişimlerinin engellenmesi konusunda eleştirileri yanıtlayan Arslan, mahkeme kararı veya özellikle güvenlik gerekçesiyle yapılan kesintilerin hukuki olduğunu savundu.

ahmet-arslan Ulaştırma ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, internet bağlantı ücretlerinin de düşürülmesi konusunda çalışma yaptıklarını ve yakında bu konuda açıklama yapacaklarını da müjdeledi.

Ulaştırma Bakanı, konuşması sırasında şunları söyledi: “Facebook, Twitter yasağı bize yakışmıyor dediniz, birçok arkadaşımız söyledi. BTK’nın söz konusu yasa dışı içeriklerle mücadelesi çerçevesinde zaman zaman engellemeler olabiliyor. Buna çocuk cinsel istismarı, müstehcenlik, kumar gibi siteler de dâhil olmak üzere. Ancak yine kişilerin hayatının gizliliği ve kişisel hakların ihlali konusunda da zaman zaman işlemler ve mahkemeler karar veriyor. Özellikle millî güvenliğe, kamu düzenine suç işlenmesinin önlenmesine yönelik yapılan işlemlerde de tabii mümkün mertebe insanımızı mağdur etmemek için olağanüstü bir gayret sarf ediyoruz. Ama kamu güvenliğini, kamu düzenini çok çok önemsediğimiz örnek gösterdiğimiz ülkelerin başında Fransa geliyor. Fransa’da da bu tip uygulamaların yapıldığını sadece Fransa’yı örnek verdim, birçok ülkede bunların yapıldığını söylüyoruz.”

'VPN KULLANANLAR FİŞLENMİYOR'

Geçtiğimiz hafta Ulaştırma Bakanlığı'nın operatörlerden VPN servislerini de engellemesini istemesi konusunda da bilgi veren Ahmet Arslan, “VPN kullanıcılarının fişlenmesi gibi bir durum kesinlikle söz konusu değil. Alınan tedbirlerle VPN’in sadece terör gibi amaçlarla kullanımlarının kısıtlanmasına yönelik. Ona da herhâlde kimsenin itirazı olmaz” şeklinde konuştu.