Android'den iPhone'a geçenlerin sayısı belli oldu

Android kullanıcılarının iOS platformuna rahat biçimde geçmesini sağlaması için Apple tarafından geliştirilen Move to iOS adlı uygulama, son bir yıl içinde kaç kişinin Android'den iOS'a geltiğine dair fikir veriyor. 

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kullanıcıların Android 4.0 ve üzeri telefonlarındaki kişiler, mail hesapları, mesaj geçmişi, takvim, fotoğraflar, videolar, ücretsiz uygulamalar ve web yer imlerini iOS’a sorunsuzca taşımasını sağlayan Move to iOS uygulaması geçtiğimiz yılın Eylül ayında Google Play’deki yerini almıştı.

İlk başlarda oldukça kötü yorumlar ile karalanan uygulamanın, Ekim 2015’te 1–5 milyon barajındaki yükleme sayısına ulaşması dikkat çekmişti. Günümüze geldiğimizde ise bu rakamın 10-50 milyon barajına geçtiği gözüküyor. Yani en az 10 milyon Android akıllı telefon kullanıcısının, Apple iPhone modellerine geçmiş olabileceği tahmin ediliyor.

KARŞILIKLI GEÇİŞLER YOĞUNLAŞTI

Move to iOS uygulamasının verilerin taşınması kolaylaştırması dışında bir işlev sunmaması, kullanıcıların bu uygulamayı boş yere kurmayacağını düşündürüyor. Ek olarak, bu uygulamanın yanı sıra kişi, takvim ve fotoğraf yedekleri alınabilecek alternatiflerin de olduğunu düşünürsek, rakam çok daha fazla olabilir. Google veya Apple tarafından resmî bir açıklama ise yapılmıyor. (Kaynak: Shiftdelete)