Park cezasında 'yapışkan' dönemi

ABD, yakında bütün dünyaya yayılması beklenen yeni bir araç bağlama uygulamasını hayata geçirdi. Hatalı park etmiş araçları bağlamak artık saniyelik bir iş.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'nin büyük şehirlerinde, trafik sorununu çözmek için, hatalı park eden otomobillere etkin bir ceza sistemi geldi. Dijital teknolojiyle entegre çalışan yeni "bağlama" sisteminin adı"Barnacle". Türkçeye "yapışkan" olarak çevrilebilen  sistem, endüstriyel seviyede bir vantuz mekanizmasından oluşuyor.

Trafik polisi tarafından, hatalı park etmiş aracın ön camına vantuzlar sayesinde yapıştırılan barnacle, hem sürücünün görüş alanını kapatarak aracı sürmesini engelliyor, hem de aracın yerinden oynatılması halinde yüksek sesle alarm çalıyor.

barnacle

KURTULMAK İÇİN CEZA ÖDEMEK GEREKİYOR

Sürücülerin barnacle'dan kurtulmasının tek yolu online olarak şehrin trafik ceza sistemine ödeme yapması. Bunun ardından şoförün telefonuna gönderilen şifre barnacle'ın üzerinde bulunan numaralık üzerinden cihaza giriliyor ve cihazın vantuzları aracı serbest bırakıyor.

Sürücü daha sonra kolayca katladığı cihazı aracına koyup, belirlenen zaman dilimi içinde şehirdeki trafik departmanına götürüp teslim etmek zorunda. Aksi taktirde ayrıca bir ceza daha işliyor.

Tekerlek bağlamak için gereken ağır ve kurulumu zor kilitlerin yerine, trafik polislerinin araçlarının bagajında onlarcasını taşıyabildiği bu yeni bağlama cihazlarının hızla tüm dünyaya yaygınlaşması bekleniyor. (Kaynak: Shiftdelete)

Etiketler trafik ceza park barnacle