Instagram'da alışveriş dönemi

Facebook'un satın almasından sonra sürekli yeni özelliklerle zenginleştirilen Instagram'a bu defa da alışveriş kolaylığı sağlayacak bir güncelleme ekleniyor. Paylaşılan görüntülerde yer alan ürünlerin satın alınabilmesi için etiketler kullanılabilecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Günümüzde Instagram, irili ufaklı ürün satıcıları için kullanışlı bir mecra. Kontrolsüz ve kuralsız biçimde yapılan satış çalışmaları, kullanıcıların kimi zaman mağdur olmasına sebep oluyor.

Bu durumun düzelmesi ve işi satış yapmak olan profesyonel şirket ve markaların Instagram'ı tanıtımdan ziyade bir satış kanalı olarak kullanması için Facebook'un ilgili yöneticileri bir süre önce bu konuda çalışma başlattı.

instagram-shopping-1

ETİKETE TIKLA SATIN AL

Markaların Instagram'da tanıtım yapması için de reklam özelliğini de devreye almıştı. Şimdi de markaların para kazanmak için para harcamasını sağlamak gibi bir hedefleri var. Instagram'da tıklanılabilir bağlantı eklenemiyor. Tamamen etiket bazlı yönlendirme mümkün oluyor.

Instagram bir süre önce kişisel kullanıcı profiline, kurumsal Instagram profilini eklemiş farklı özelliklerle donatmıştı. Bu,  Kullanıcıları artık Instagram'da yayınladıkları fotoğraflarda yer alan ürünler için satın alma etiketleri ekleyebilecekler.

shoptags

MARKALARLA ANLAŞMA YAPILACAK

Instagram'da son derece kullanışlı olan #etiket yöntemi, alışveriş özellikleri için kullanılacak. Satıcı, açık reklam veya ünlüleri kullanarak gizli reklam şeklinde yaptıkları Instagram paylaşımında, satış için etiketler kullanacaklar. Takipçiler, beğendikleri ürünün etiketine tıklayarak doğrudan satın alma alanına ulaşabilecek. İsteyen kullanıcılar, beğendikleri ürünü daha sonra satın almak için arşivleyebilecek.

Markalar da bu özellikten faydalanmak için Instagram'la özel bir anlaşma yapmak zorunda olacak. Anlaşmanın çerçevesi ve Instagram'ın bu noktada gelir modelinin nasıl olacağı henüz belirsiz. Bu yenilik sayesinde Instagram fenomenleri de markaların ürünlerini tanıtarak daha iyi gelir kazanma şansına erişecek.

Instagram'da etiketle alışveriş hizmeti öncelikle ABD'de devreye alınıyor. Yapılacak pilot uygulamada olası sorunlar giderildikten sonra dünya geneline yayılacak.