Oyunlara 'İslamofobi' takibi

Bilgisayar ve konsollar için geliştirilen oyunlarda İslam karşıtlığı izleri görülenler için Gençlik ve Spor Bakanlığı bir web sitesi kurdu. Kara listeye alınan oyunlar arasında Pacman, Counter-Strike, Call of Duty gibi popüler oyunlar da bulunuyor.

Google Haberlere Abone ol

Erdal Kaplanseren @Kaplanseren

DUVAR - Gençlik ve Spor Bakanlığı, bazı oyunlardaki açık ve gizli İslam karşıtlığını deşifre etmek ve bu konuda ihbar toplamak için bir web sitesi kurdu. Sitede pek çok tanınmış oyun da yer alıyor.

Bakanlığın hazırlattığı sitenin amacı özellikle gençleri ve çocukları İslamofobi konusunda bilinçlendirmek ve dijital oyunlardaki İslam karşıtlığına dikkat çekmek olarak açıklandı. Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın Twitter'dan da paylaşımını yaptığı sitede İslam karşıtı olarak nitelendirilen oyunların listelenmesinin yanı sıra, kullanıcıların da ihbarda bulunabileceği bir başvuru bölümü bulunuyor.

image-4

Çoğu oyuncunun dikkatinden kaçmış olan detaylarıyla birlikte oyunlar hakkında bilgilerin yer aldığı web sitesinde, Guitar Hero 3, Pacman, Devil May Cry, Serious, Counter Strike ve Call of Duty gibi meşhur ve Türkiye'de de geniş oyuncu kitlesine sahip oyunlar bulunuyor.

İSLAMOFOBİ GİZLENMİŞ OYUNLAR

İslam karşıtı oyunlar listesinde, her bir oyun hakkında genel bilginin yanı sıra, neden İslamofobik olarak nitelendirildiğine dair açıklama ve görüntüler sunuluyor. Örneğin, Guitar Hero 3 adlı oyunun açıklama kısmında "Oyunda gitar çalan ve şarkı söyleyen karakterlerin üzerinde durduğu zeminde Arapça 'ALLAH' yazıyor." ibaresine yer verilmiş.

image-1

Listede yer alan Hitman ile Resident Evil 4 oyunlarında yer alan kapılar, Kabe kapısının bire bir kopyası. Resident Evil 5'teki bir bölümde Kuran-I Kerim yerde görünüyor; bir başka bölümünde ise Hazresi Muhammed'in kabrinin kapısı, 'zombilere saldırmadan önceki büyük giriş' olarak tasvir edilmiş. Listede şu anda 14 oyun yer alıyor.

Bakanlık tarafından kurulan site Oyunlardaislamofobi.com adresinden yayın yapıyor.

Etiketler oyun İslam islamobofi