Çin, telefonda Samsung’u geride bıraktı

Cep telefonu pazarında üretici konumuna ek olarak kendi markalarıyla satışı konumuna da geçen Çin, pazarda etkisini artırıyor. IDC’nin raporuna göre, Galaxy Note 7 fiyaskosu yaşanmadan önce de, Çin merkezli üreticiler Samsung’dan pazar payı çalmayı başarmış.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Bu yılın üçüncü çeyreğinde (Temmuz-Eylül) 72,5 milyon adet akıllı telefon üreten Samsung, dünya genelinde yüzde 20 pazar payına sahip oldu.

Korea Herald adlı gazeteye göre, Çin merkezli üç büyük akıllı telefon üreticisinin toplam üretimi ise 80,1 milyon adedi buluyor. Bu da pazarın yüzde 22,1’i anlamına geliyor ve Çin yapımı akıllı telefonların toplamda Samsung’u geride bıraktığını gösteriyor.

Bu üç üretici arasında başı 33,6 milyon cihazla Huawei çekerken, onu 25,3 milyonla Oppo, 21,1 milyonla Vivo izliyor. Önceki çeyrekte Samsung’un pazar payı %22,4, bu üç üreticinin ise %20,8’di.

Forbes’a konuşan analistler, Galaxy Note 7 etkisinin altı ay sonra unutulabileceğini söylerken, Samsung’un telefonu geri çağırma ve kaybettiği satışlarla 5 milyar dolar zarar ettiği düşünülüyor. (Kaynak: Tekmono)