Apple CEO'sundan, Note 7 kullanıcılarına çağrı

Yeni telefonu iPhone 7'yi şu dönemde öne çıkartan Apple, üçüncü çeyreğe ait raporlarını yayımladı. Şirketin CEO'su Tim Cook ise Note 7 kullanıcılarına seslenerek, kapımız herkese açık mesajı verdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Önceki gün finansal raporlarını açıklayarak yılın üçüncü çeyreğine ait satış rakamlarını bildiren Apple, son çeyrek ve yılın ilk yarısından çok umutlu. Zira iPhone 7 satışları bu dönemlerde gerçekleşecek.

Wall Street analistleri Apple'ın ön görülen iPhone satışlarını 44,8 milyon olarak hesaplamıştı. iPhone 7 satışı her ne kadar geçtiğimiz yıla oranla düşük olsa da, rakamlar beklentileri aşarak 45,4 milyon üniteyi buldu.

Bu beklenmedik bir gelişmeydi, çünkü iPhone 7 geçtiğimiz iPhone modellerine göre çok daha az yenilikle geldi. Fakat Apple'ın da tahmin edemeyeceği bir gelişme telefon satışlarını etkilemiş gibi görünüyor.

Tim Cook tarafından yapılan açıklamaya göre, iPhone 7'nin satışlarını yükselten nedenlerden biri Note 7'nin piyasadan çekilmesi oldu. Samsung'un yaşadığı kazayı tahmin etmenin zor olduğunu söyleyen Tim Cook, yine de telefonlarını iPhone 7 ile değiştirenlere teşekkür etti.

Unutulmaması gereken ise iPhone 7 satışlarının geçtiğimiz yıla oranla halen düşük kalmış olması. Geçtiğimiz yıl aynı dönemde iPhone modelleri 48,04 milyon satarken, bu yıl bu rakam 45,4 milyon olarak kaldı.