Apple'dan yeni MacBook ve iPad'ler geliyor

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Apple, her yıl üç farklı etkinlik düzenleyerek yeni ürünlerini tanıtıyor. Haziran’daki WWDC’de yeni yazılımlarını tanıtan şirket, Eylül’deki büyük etkinliğinde iPhone modelini (Son iki yıldır Apple Watch da eklendi) sahneye çıkarıyor. Ekim sonundaki etkinliğinde ise yeni MacBook bilgisayar modellerini gün yüzüne çıkıyor. Ekim sonu lansmanında ayrıca iPad ve diğer donanım ürünlerinin de varsa yeni versiyonlarını tanıtıyor.

Şirketin yeni lansmanının tarihi 27 Ekim olarak açıklandı ve davetiyeler de gönderilmeye başlandı. Genel beklentiye göre Apple 27 Ekim’de MacBook, MacBook Pro ve MacBook Air serilerinin 2017 modellerini tanıtacak.

YENİ MACBOOK RENKLERİ GELEBİLİR

Lansmanda tanıtılacak en dikkat çekici ürünler olarak MacBook’larda tasarım ve işlev anlamında bir takım yenilikler bekleniyor. Performans açısından da elbette geliştirmeler öne çıkacaktır. Tahminlere göre, iPhone 7’de yer alan yeni Jet Black (Türkiye’de Simsiyah olarak isimlendirildi) ve Black renkleri de MacBook’larda uygulanacak.

ipad

YENİ iPAD MODELİ DUYURULABİLİR

Yeni tanıtılacak iPad modellerinin tasarım anlamında büyük değişimler sunması beklenmiyor fakat iPhone 7’deki gibi; 3,5mm kulaklık girişinin yer almayacağını söyleyebiliriz. Lansmanda iPad Pro 2, iPad mini 5 ve düşük bir ihtimal de olsa iPad Air 3’ün de tanıtılması bekleniyor.

hello-again

'HELLO AGAIN' DETAYI

Gönderilen lansman davetiyelerinde yazan “hello again” ibaresi de dikkat çekici. Zira Steve Jobs, ilk iMac bilgisayarı tanıttıktan sonra reklamlarda “hello again” sloganı kullanılmıştı. Bu sloganın özellikle kullanılması, yeni MAcBook’larda çok önemli gelişmeler olacağı şeklinde de yorumlanabilir. Apple’ın lansmanda bir VR başlığı tanıtma ihtimali de konuşuluyor fakat çok düşük olduğunu söyleyebiliriz.