Uçan taksi pek yakında göklerde!

Uçak üreticisi Airbus'ın, şehir içinde ulaşım için çalışacak uçan taksisine ait prototipler basına dağıtıldı ve hizmet için tarih de verildi. CityAirbus adı verilen proje, kalabalık şehirlerde yoğun trafiğe girmeden hızlı seyahat etmek isteyenlere hizmet verecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Bilimkurgu filmlerindeki görüntüleri çağrıştıran uçan taksi için Airbus'ın sürdürdüğü geliştirme çalışmaları sonuca yaklaşmış durumda. Öyle ki, şirket bu projesiyle ilgili prototip görsellerini paylaştı. Uçan taksinin gökyüzünde süzülmeye başlayacağı tarih olarak da 2020 verildi.

Çok pervaneli bu hava aracını kullanıcılar telefonlarındaki bir uygulama üzerinden çağırabilecek. Belli noktalardaki helikopter pistine benzer alanlardan, dik biçimde inip kalkabilecek bu taksiler, Türkiye'deki dolmuş mantığıyla çalışacak ve söylenene göre kişi başına ücret, standart taksi ücretinden çok daha yüksek olmayacak.

hava-taksi

SÜRÜCÜSÜZ ARAÇLAR KULLANILACAK

Geliştirilen uçan taksiler tamamen elektrikle çalışacak. İlk etapta bu işi için özel eğitim almış pilotlar tarafından kullanılacak olan hava taksilerinin yakın gelecekte otonom olması hedefleniyor. Yani hiçbir sürücüsü olmadan, yapay zeka kontrolünde yol alacak.

Sürücüsüz taksi konusunda en dikkat edilen noktalardan biri, güvenlik olacak. Hacker'ların bu taksilerin sistemine sızarak olası felaketlere yol açmaması için üst düzey tedbirler alınıyor.  Airbus, uçan taksilerin ilk testlerini önümüzdeki yıl içinde yapacak.

Etiketler Airbus uçan taksi