Sağlıklı yaşam için 30 uygulama

Telefon ve tabletlerdeki uygulamalar iletişim ve eğlence için olduğu kadar, hayatı düzene sokmak ve daha sağlıklı bir yaşam için de kullanılabiliyor. İhtiyaçlara göre seçilerek indirilebilen 30 uygulamayı seçtik ve listeledik.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Artık her konuda bilgi veren, hayatımızı düzenleyen, eğlendiren, iletişim kurmaya yardımcı olan uygulamalar var ve fonksiyonları da giderek artıyor. Bu gelişmede, cihazların daha yetenekli olması da etkili. Telefon ve tabletlere ek olarak akıllı saat, bileklik ve gözlük gibi giyilebilir cihazlar da uygulamaların zenginleşmesini sağlıyor. Özellikle sağlık, egzersiz, beslenme ve spor uygulamaları önemli gelişmeler kat etti. Keşfedilmesi gereken, farklı ihtiyaçlara karşılık veren 30 sağlıklı yaşam uygulamasını derledik.

KALORİMETRE

Yediklerinizi, içtiklerinizi takip etmek istiyorsanız Kalorimetre tam size göre. En çok tükettiğimiz yiyeceklerden ve içeceklerden oluşan menüsünden her öğün aldığınız besinleri işaretleyebilir, gün gün ne kadar kalori aldığınızı takip edebilirsiniz. Üstelik yaşınıza, cinsiyetinize, boy ve kilonuza göre belirlenen vücut kitle endeksinizi kontrol altında tutabilirsiniz. Verdiğiniz bilgilerle belirlenen bazal metabolizma hızına göre kalori alarak, ideal kilonuza ulaşmayı kolaylaştırabilirsiniz. Uygulamanın kullanımı ise çok basit: Profil sayfasından cinsiyet, yaş, boy ve kilo bilgilerinizi girin. Günlük almanız gereken kalori miktarınızı tespit edin. Her gün, ev yemeklerinden Meksika mutfağına, tatlılardan içeceklere kadar olan menüden işaretleyerek günlük besin listenizi tamamlayın. Spor yaptıysanız harcadığınız kalori miktarını da günlük değerlerinize kaydedebilirsiniz.

sag%cc%86likla-i%cc%87lgili-uygulamalar-3

CALORIE COUNTER&DIET TRACKER

Bu uygulama, diyetiniz boyunca en iyi arkadaşınız olacak. Hafızasındaki iki milyondan fazla yiyecek ve 350’den fazla egzersiz bulunduran uygulama, gün içinde aldığınız veya yaktığınız kalorileri hesaplayabiliyor. İsterseniz bir yemeğin tarifini yazabilir, kalorisini ve besin değerlerini hesaplayabilirsiniz. Kendinize hedefler oluşturup gelişiminizi takip edebiliyorsunuz. Diyetinizdeki ilerlemenizi otomatik olarak Facebook ve Twitter üzerinden paylaşabilirsiniz.

ARM WORKOUTS FREE

Bu ücretsiz uygulamayla zayıflayın, daha sağlıklı hissedin ve kendinize olan güveninizi artırın. Uygulama içinde, animasyonlarla ve yazılı talimatlarla nasıl yapılacağı adım adım açıklanan kolay kol egzersizleri bulunuyor. Egzersizlerde dört farklı zorluk seviyesi var. Kondisyon durumunuza göre size uygun zorluk seviyesini seçin ve çalışmaya başlayın. Uygulama siz çalışırken konuşarak da (İngilizce) sizi motive edecek. İsterseniz kendi özel egzersiz programlarınızı yaratabilirsiniz.

LOSE IT!

Zayıflama konusunda ciddileşmeye hazır mısınız? Lose It!, hedeflerinizi gerçeğe dönüştürmenizde yardımcı oluyor. Besinlerin kalori değerlerini takip edebilir, kendi tariflerinizi oluşturabilir, veritabanına kolayca yeni yiyecekler ekleyebilirsiniz. Tükettiğiniz besinlerin protein, karbonhidrat, yağ oranlarını ve daha fazlasını takip edebilirsiniz. Uygulamada çeşitli egzersizlerin harcattığı enerjiler de bulunuyor. Gelişiminizi Facebook ve Twitter üzerinden paylaşabilir, arkadaşlarınızla tatlı bir rekabet içine girebilir, başarınıza göre sanal madalyalar alabilirsiniz.

SIMILAR BABY JOURNAL

Similar Baby Journal, bebeğinizin beslenmesini, uyku düzenini, bez değişimini, emzirilmesini, boy ve ağırlık gelişimini takip edebilen kullanışlı bir uygulama. Similac yapımcılarından ve diğer ebeveynlerden çocuk bakımıyla ilgili ipuçları ve tavsiyeler alabilirsiniz. Bebeğinizin zaman içindeki gelişimini grafik biçiminde görüntüleyebilir, bu bilgileri ailenizle veya bebeğinizin pediatrisiyle e-posta yoluyla kolayca paylaşabilirsiniz. Ayrıca eşinizin cihazıyla kendi cihazınızı senkronize edebiliyorsunuz.

sag%cc%86likla-i%cc%87lgili-uygulamalar-6

COUCH-TO-5K

Couch-to-5K, koşu yarışlarına hazırlanmanızda size yardımcı oluyor. Active.com antrenörlerinin hazırladığı çalışma planları sizi 5.000 metre yarışlarına hazırlayacak. GPS özelliğini kullanarak hızınızı ve kat ettiğiniz mesafeyi takip edebilirsiniz. Haftada 3 kez günde 20-30 dakika çalışarak, 9 hafta sonunda ilk 5.000 metre yarışınızı koşabilecek duruma gelebilirsiniz. Çalışmalarınız sırasında uygulama içindeki müzik çalarla favori müzik listelerinizi dinleyebiliyorsunuz. Uygulamada sizi sesli olarak motive edecek sanal antrenörler yer alıyor.

PERIOD TRACKER LITE

Period Tracker Lite, menstrüasyon döngünüzü takip edebilen şirin görünümlü bir uygulama. Regl döneminiz başladığında ilgili düğmeye basıyorsunuz. Üç aylık geçmişiniz göz önüne alınarak, bir sonraki dönemin başlangıç tarihi tahmini olarak size sunuluyor. Yumurtalama ve hamilelik için uygun olan zamanları takvim üzerinden görebiliyorsunuz. İsterseniz duygu durumunuzla ilgili notlar alabiliyorsunuz. Verilerinizin online yedeğini alma imkânı sayesinde istenmeyen veri kayıplarının önüne geçebilirsiniz.

STRAVA CYLING

Strava Cycling bisiklet tutkunları için geliştirilmiş bir uygulama. Bisikletle aldığınız yolu, hızınızı, çıkmış olduğunuz yüksekliği ve harcadığınız kalorileri takip edebiliyorsunuz. Gittiğiniz yerlerdeki en popüler gezinti bölgelerini keşfedebilir, haritaları inceleyebilirsiniz. Bu sayede kendinize en uygun olan parkuru seçebilirsiniz. Uygulama sosyalleşmenizi de sağlıyor: Arkadaşlarınızın en son gezintilerini takip edebilir, bisikletçi arkadaşlarınızla iletişime geçebilirsiniz. Performansınızdaki gelişmeleri kaydedebilir, arkadaşlarınızla yarışabilirsiniz.

RELAX MELODIES

Relax Melodies, sizi dinlendirmek ve rahat bir uykuya dalmanızı kolaylaştırmayı amaçlayan bir uygulama. Bunun için beyaz gürültü adı verilen nehir sesi, rüzgâr sesi, elektrik süpürgesi sesi gibi 46 farklı dinlendirici melodiyi kullanıyor. Beğendiğiniz melodileri istediğiniz gibi sıralayabilir, özel ses seviyeleri atayabilir ve dilediğiniz uzunlukta ses listeleri hazırlayabilirsiniz. Relax Melodies ile uykusuzluk geride kalacak ve özlediğiniz deliksiz uykulara kolaylıkla dalabileceksiniz. İsterseniz bu sesleri alarm sesi olarak atayabilirsiniz.

sag%cc%86likla-i%cc%87lgili-uygulamalar-5

DAILY AB WORKOUT

Karın kaslarınızı şekillendirmeniz için Daily Ab Workout’tan yararlanabilirsiniz. Uygulamada ana karın kaslarınızı çalıştıran, süresi 5 ile 10 dakika arasında değişen egzersizler bulunuyor. Bütün bu egzersizler sertifikalı antrenörler tarafından geliştirilmiş. Videolar yardımıyla egzersizlerin nasıl yapılacağını öğrenebiliyorsunuz. Günde 10 dakikanızı ayırarak güçlü ve şekilli karın kaslarına sahip olabilirsiniz. Evinizin rahat ortamında istediğiniz gibi çalışın. Çalışma süresini ekrandan takip edebiliyorsunuz.

FITNESSCLASS

FitnessClass, bünyesinde 400’den fazla egzersiz videosu bulunduran bir fitness uygulaması ve her hafta yeni videolar ekleniyor. FitnessClass’ı ücretsiz olarak indirebilir, 7 ücretsiz dersten faydalanabilirsiniz. Bütün videoları kullanabilmek için aylık veya yıllık abonelik satın almanız gerekiyor. Uygulamada ücretsiz olarak videoların kısa tanıtımlarını izleyebiliyorsunuz. Böylece gerçekten ücretli aboneliğe ihtiyacınız olup olmadığına karar verebilirsiniz. Uygulama bünyesindeki programlarda 70’ten fazla eğitmenin katkısı var.

İLK YARDIM

İçeriği Anadolu Sağlık Merkezi uzmanları tarafından hazırlanan mobil ilk yardım uygulamasını iPhone kullanıcıları ücretsiz olarak indirebiliyor. Anadolu Sağlık Merkezi’nin hazırladığı uygulamanın içeriğinde ilk yardımın temel ilkeleri ve temel yaşam belirtilerinin yanı sıra bayılmalar, böcek sokmaları, solunum yolu tıkanıkları, kırıklar, göze, kulağa ve buruna yabancı cisim kaçması, kanama, yaralanma, havale, zehirlenme, yapay solunum, yanıklar ve donmalar, sıcak çarpmalarında ilk yardım konularında ayrıntılı bilgiler yer alıyor. Uygulamanın menüsü, ilk yardım bilgisi gerektiren acil durumlarda bilgiye hızlı ulaşımı sağlayacak şekilde tasarlanmış. Anlaşılır bir dil kullanılan İlk Yardım uygulamasında bilgiler konuyla ilgili açıklayıcı görsellerle de destekleniyor.

ADIMSAYAR

Adımsayar gün içerisinde attığınız adımları sayar. Bunun için uygulama çalışır hâldeyken telefonunuzun cebinizde veya çantanızda olması yeterli. Bu uygulamayla günlük hareketliliğinizi ölçebilir, diyet programınızı düzenleyebilirsiniz. Yaş, cinsiyet, boy, kilo verilerinizi girerek ne kadar kalori harcadığınızı; vücut kitle endeksi gibi birçok veriyi öğrenebilirsiniz. Adımsayar günlük hareketliliğinizi bir rapor halinde e-postanıza yolluyor. Adımsayar verilerinizi günlük olarak tuttuğu için her gece yarısı günlük sayacı sıfırlar, fakat önceki günlerin verilerine www.adimsayar.or üzerinden erişebilirsiniz.

sag%cc%86likla-i%cc%87lgili-uygulamalar-4

VÜCUT GELİŞTİRME

Evde spor yapmak artık daha kolay! Neden mi? Tek bir uygulamayla vücudunuzun her kasını çalıştıracak hareketlerin detaylı animasyonlu açıklaması, bölgesel zayıflama ve sıkılaşma için hazır programlar, size özel hazırlanmış diyet listeleri karşınızda. Diyet kısmında profilinizi oluşturabilir; ideal kilonuzu, her ay verdiğiniz ve aldığınız kiloları takip edebilirsiniz. Diyet, çalışma, ısınma önerileri… Faydalı pilates hareketleri resimli bir şekilde uygulamada yer almakta. Hareketlerin kaç set ve tekrar yapılacağına hareket sayfasında sağ üstte bulunan “i” tuşuyla bakabilirsiniz. Uygulamayı kullanmak için internet bağlantısına da gerek yok.

FITWELL

FitWell, özellikle vücut geliştirme sporlarıyla ilgilenenler için özel bir yardımcı koç uygulaması. Hem Android hem de iOS mobil işletim sistemlerinde ücretsiz bir şekilde sunulan uygulama, sağlık ve spor konularını harmanlayarak, belirttiğiniz vücut değerleriyle alakalı olarak size özel program/programlar sunuyor. Özellikle hedefler doğrultusunda adım adım ilerleme sürecini görüntülemek isteyenler için çok başarılı bir çözüm. Zayıflayıp yağ yakmak, esnek ve fit olmak, kuvvetlenmek ya da form kazanıp şekillenmek için farklı farklı çeşitli hedefler belirleyip, bu hedefler doğrultusunda özel programlardan faydalanabilirsiniz. Her gün düzenli su tüketimi, beslenme ve hareket etme konusunda sizi bilgilendiren ve hedeflerinize ulaşmanız konusunda yardımcı olan FitWell’de, aynı zamanda kapsamlı bir aktivite takip özelliği de var.

AĞRI BELİRLEYİCİ

Ayağınızda gelişen ağrılar, oluştuğu bölgelere göre, hastalıklarla ilgili ipuçları verir. Ayak görseli üzerinde işaretlenmiş alanlarla ilgili ağrınız varsa, bu uygulama sayesinde bu bölgeye ait en sık görülen hastalıklarla ilgili bilgiye kolayca ulaşabilirsiniz. Ayak, yapısındaki özellikler gereğince, 3 bölge olarak incelenir. Uygulama aracılığıyla bu bölgelerde oluşan rahatsızlıklarınızla ilgili bilgileri kolaylıkla alabilirsiniz.

MOVES

Her gün yürüdüğünüz, koştuğunuz mesafeleri kaydeden bu uygulamayla günlük ne kadar hareket ettiğinizi, ne kadar kalori yaktığınızı ölçebilirsiniz.

PUSH UPS FREE 

Antrenman yaparken hangi hareketlerle nasıl bir sonuç alabileceğinizi göreceğiniz bir koçluk uygulaması. Spor yaparken yanınızda olsun.

WICCALE

Bu uygulamayla, bedeninize dair fiziksel verileri kolaylıkla takip edebilirsiniz. Kilo, boy, yağ oranı, kas oranı, kemik, kolesterol… Herkese lazım.

sag%cc%86likla-i%cc%87lgili-uygulamalar-2

RELAX WITH TRANZOTICA

Harika fotoğraflar ve rahatlatıcı sakin müzikler eşliğinde, tüm stresinizi atmak için telefonunuzda bulunmasını isteyeceğiniz, yararlı bir uygulama.

HEART RATE MONITOR

Kalbinizin temposunu ekrana dokunarak uygulamaya girdiğinizde ritm değerlerinizi ve risklere dair bilgi veren bir sağlık takip uygulaması.

WHERE'D I GO 

Haritada, nerelere ne kadar sürede gidip geldiğinizi takip edebileceğiniz bir uygulama. Spor yaparken çok işinize yarayabilecek bir araç değil mi?

ROAD BIKE CYLING COMPUTER

Bisiklet sürerken, mesafe, hız, performans gibi verilerinizi harita ve rüzgâr değerleriyle birleştirip ölçüm yapan kullanışlı bir uygulama.

NEW PILATES

Pilates’le zayıflamak ve şekle girmek isteyenler için, açıklayıcı videolarla hazırlanmış bir Pilates uygulaması. Evden çıkmadan sporu sevenler için ideal.

STRESS CHECK

Kalp ritminizi ölçerek ve çeşitli sorulara verdiğiniz cevaplar vasıtasıyla stres seviyenizi ölçen uygulama, tavsiyeler vererek yardımcı da olmaya çalışıyor.

BMI CALCULATOR

Vücut kitle endeksinizi ölçerek gelişimi kontrol edebildiğiniz bu uygulama, rejim süresince en büyük yardımcılarınızdan biri olacak.

CIGARETTES LITE

Günde kaç sigara içtiğinizi, zamanlarını, aldığınız zehirli madde miktarını, ödediğiniz fiyatı görebileceğiniz, sigara bırakmaya yardımcı bir uygulama.

HEART R8

Farklı bir kalp ritmi uygulaması. Bu uygulamanın en önemli farklı, kameraya bastırdığınız parmağınızdan ritmi otomatik olarak ölçmesi.

NPT BOOM

Nike’ın bu uygulamasıyla, en sevdiğiniz şarkılar, seçtiğiniz antrenman temposuna göre telefonda çalarak sizi motive ediyor. Sporcular için ideal.

MEDLINE

Vodafone&Medline Sağlığım uygulaması ile uzaktan hastalık takibi yapılabiliyor. Böylece doktorunuz, hastalığınızın değerlerini sürekli kontrol altında tutuyor.

EASY RECIPES

Kilo vermek ve sağlıklı beslenmek için ihtiyacınız olan rejim menülerinin tarifleri ve videolu anlatımları, bu süreçte çok işinize yarayacak.

Etiketler spor sağlık uygulama