Tesla'nın tüm yeni otomobilleri sürücüsüz olacak

Son yıllarda elektrikli ve sürücüsüz otomobil projeleriyle adından söz ettiren Tesla, yayımladığı açıklamayla bugünden itibaren üreteceği tüm otomobillerin donanımsal olarak sürücüsüz kullanılabilme özelliklerine sahip olacağını duyurdu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Tesla tarafından yayımlanan açıklamaya göre, aralarında Model 3’ün de bulunduğu otomobiller, insandan daha güvenli bir sürüş gerçekleştirebilecek. Kullanılan 8 adet çevresel kamera sayesinde, otomobiller 250 metre mesafeye kadar 360 derece görüşe sahip olacak.

Otomobillerdeki 12 adet ultrasonik algılayıcı da güncellenecek ve bu görüşü zenginleştirecek. Güncelleme, önceki sisteme göre iki kat daha uzun mesafedeki nesneleri görebilmeyi sağlayacak. Ön yüzdeki radar ise sağanak yağmur, sis, tozdan, hatta öndeki araçtan da etkilenmeyecek ve bunların ötesindeki nesneler hakkında bilgi edinebilecek.

İŞLEM GÜCÜ 40 KAT ARTIYOR

Tüm bu verileri işlemede; görüntü, sonar ve radar işleme yazılımı için Tesla’nın geliştirdiği nöral ağ yazılımı kullanılacak. Bunu çalıştıracak gömülü bilgisayar, önceki nesile göre 40 kat daha yüksek işlem gücüne sahip olacak.

Tesla’nın açıklamasına göre, yeni donanım özellikleri otomobillerde kullanılmadan önce, yollardaki tüm Tesla araçlarından ve test taşıtlarından alınan milyonlarca kilometrelik veriler işlenerek güvenlik ve konfor artırılacak.

Yeni donanımlar, birinci nesil Tesla’lardaki bazı özelliklere sahip olmayacak. Bu özellikler arasında otomatik acil durum freni, çarpışma uyarısı, şerit sabitleme ve aktif sürüş kontrolü bulunuyor. Ancak internet üzerinden gerçekleştirilebilecek yazılım güncellemesi ile bunun yanı sıra, daha gelişmiş özellikler de otomobillere eklenecek. (Kaynak: Tekmono)