Havaalanlarında Note 7 değişim standı

Note 7 telefonlarının iade ve değişim programını sürdüren Samsung, uçuşlarda Note 7 yasaklarına tedbir olarak havaalanlarında stantlar kurmaya başladı. İstanbul Atatürk Havalimanı dış hatlar terminalinde kurulan stantta Note 7 sahibi olan yolcular cihazlarını değiştirebiliyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Peş peşe gelen Note 7 yasakları, Samsung'u farklı bir tedbir almaya yönlendirdi. Havacılık kurumları ve havalimanlarının koyduğu Note 7 ile uçuş yasağını ABD, Almanya, Avusturya, İtalya, Yeni Zelanda, G. Kore, Japonya, Finlandiya, İsveç ve Norveç gibi pek çok ülke uygulamaya başladı.

Türkiye'de Devlet Hava Meydanları İşletmesi'nin bu noktada henüz almış olduğu bir tedbir yok. Samsung Türkiye'nin İstanbul Atatürk Havalimanı'nda kurduğu stantta Note 7 sahipleri dilerlerse telefonu nakit karşılığı iade edebiliyor veya S7 modeliyle takas+600 TL geri ödeme şeklinde değiştirebiliyor.

Özellikle dış hatlar aktarmalı uçuşlarda Note 7 sahiplerinin madur olmaması için bu stantlar oldukça önemli. Örneğin bu cihazla uçuşun yasaklanmadığı bir ülkeden uçağa binen ve yasaklı bir ülkeye gidecek yolcular cihazlarını değiştirmek durumunda.

ESENBOĞA'DA DA BUGÜN AÇILACAK

Samsung'dan edindiğimiz bilgiye göre, pek çok ülkede eşzamanlı olarak kurulan stantlar hızlıca Türkiye'de de faaliyete geçiyor. İstanbul Atatürk Havalimanı'nda bugün açılan stanttan sonra ikincisinin de yine bugün öğleden sonra Ankara Esenboğa Havalimanı'nda kurulacak.

İstanbul'daki Samsung standı, Dış Hatlar terminali danışmasının hemen yanında bulunuyor. Bu stantların kurulmasında amaç çıkış yapacak Note 7 sahibi Türkiye vatandaşlarına ve yabancılara ürün iadesi olanağı sağlamak.

Havaalanlarına giren Note 7 sahiplerine de otomatik bir SMS'le bilgilendirme ulaşıyor.   Havaalanlarına giren Note 7 sahiplerine de otomatik bir SMS'le bilgilendirme ulaşıyor.