iPhone 7'ye geçecek Note 7'ciler

Samsung'un Galaxy Note 7 modelinin üretimini sonlandırması ile birlikte, kullanıcılar farklı telefonlara geçiş yapmaya başladılar. Samsung'un değişim programı, Galaxy S7'ye geçiş ve üzerine bir miktar nakit ödemesini sunuyor. Fakat güncel modellere göre eski kalan S7'yi tercih etmeyenler için iPhone 7'ye geçmeyi düşünenlerin sayısı bir araştırmayla ortaya kondu. 

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Samsung, Galaxy Note 7'deki pil sorununu çözemeyince bu modeli pazardan çekmek zorunda kaldı. İade programını tüm dünyada hayata geçirdi fakat kullanıcıların güvenini kaybeden şirket, müşterilerini rakiplerine kaptırıyor. Bu anlamda en yakın rakibi olan Apple'ın yeni modeli iPhone 7, Note 7 kullanıcılarının veya potansiyel müşterilerinin birinci seçeneği konumunda.

Yaptığı isabetli tahmin ve araştırmalarla bilinen KGI Securities analisti Ming-Chi Kuo'ya göre, bu yıl içinde 5 milyon kişi Note 7'den mahrum kaldığı için iPhone 7 satın alacak. iPhone 7'nin hem güncel bir model olması, hem de Note 7 fiyaskosundan hemen sonra piyasaya çıkması, dikkatleri üzerine çekmesini sağladı.

Yapılan bu hesaplamaya göre, Note 7 almış olan veya almayı planlayan 12 milyon kişinin, uyarısına yakını iPhone 7 alacak. Bir başka detay da, bu sayının içinde iPhone 7 Plus modelinin ağırlıkta olacağı yönünde. Büyük ekran seven No serisi kullanıcıları için, Plus modeli daha isabetli bir alternatif oluşturuyor.