Samsung'dan 'Note 7'nizi kapatın' uyarısı

Samsung'un Note 7'yle ilgili sorunları bitmek bilmiyor. Yenilenmiş telefonlarda da yanma ve patlama vakalarının ortaya çıkması sebebiyle şirket telefon satışını dün durdurma kararı aldı. Türkiye saatiyle gece 01:30 sırasında Samsung Global sitesinden kısa bir duyuru yayımlandı. Duyuruda Note 7 kullanıcılarına "telefonunuzu kullanmayı bırakın ve güç düğmesinden kapatın" uyarısı yapıldı.

Google Haberlere Abone ol

Samsung'un Eylül başında satışa sunduğu Galaxy Note 7 telefonunda pilden kaynaklı sorun yüzünden patlama vakalarının meydana gelmesi üzerine satışlar durdurulmuş ve piyasadaki cihazlar toplanmıştı. Yenilenen telefonlar geçtiğimiz hafta değiştirilmeye başlandıktan sonra da patlama vakalarının devamı gelince şirket bu defa Note 7 satışını tamamen durdurma kararı aldı.

Samsung'un maddi zararını ve imaj kaybını daha da artıran bu gelişme, şirketin resmi sitesinden bu gece saatlerinde kısa bir açıklama ile duyuruldu. Samsung Global web sitesinde yayımlanan basın açıklamasında, Note 7 kullanıcılarına kesin bir dille "Lütfen Note 7 telefonunuzu derhal kullanmayı bırakın ve güç düğmesinden kapatın" uyarısında bulunuldu.

"DERHAL CİHAZINIZI KAPATIN"

Samsung'un resmi basın açıklaması şöyle:

"Galaxy Note 7'yle ilgili bildirilen vakaları araştırmak üzere ilgili düzenleyici kurumlar ile çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bizim için en öncelikli konu tüketicinin güvenliğidir. Bu araştırma ve soruşturma çalışmalarımızı detaylı biçimde sürdürürken, Galaxy Note 7'nin tüm satış ve değiştirme süreçlerini durduruyoruz.

Bu durumu çözüme kavuşturmak üzere yetkili kurumlarla birlikte tüm gerekli adımları atıyoruz ve birlikte gayretle çalışıyoruz. Tüketicilerimize çağrımız, ellerindeki orijinal veya değiştirilmiş Galaxy Note 7 cihazlarını derhal kullanmayı bıraksınlar ve güç düğmesinden kapatsınlar. Tüketicilerimizin mevcut hukuki haklarından faydalanmak için bu çağrıya uymalarını istiyoruz."