Kapalı devre kamera sistemleri hack'lendi

Güvenlik kameraları neredeyse her alanda kullanılan ve güvenliğin olmazsa olmazları arasında bulunan bir sistem. Fakat kapalı devre güvenlik kameralarını etkileyen bir güvenlik açığı sebebiyle hacker'lar sistemlere sızarak kameraların yönetimini ele geçirdi. 

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ev, işyeri, fabrika ve kamusal yapıların güvenliği için yaygın olarak kullanılan kapalı devre kameraların kendilerinin pek de güvende olmadığı tekrar ortaya çıkmış oldu. Amerikalı bir güvenlik uzmanı, kapalı devre kameralarda önemli bir güvenlik açığı buldu. Bu açığı kullanan hacker'lar, kamera sistemi üzerinden insanları rahatlıkla gözetleyebiliyor.

DDoS veya daha komplike saldırılar ile ele geçirilen güvenlik kameralarının aksine bu yöntem oldukça basit bir şekilde işliyor ve kameranın bütün özelliklerine erişmeye olanak sağlıyor. Güvenlik kameralarının yönetim panelinin şifresini basit şifrelerle sağlamaya çalışan veya fabrika ayarı şifrelerle sistemi yöneten kullanıcıların oldukça fazla olduğuna dikkat çeken güvenlik uzmanı James Lyne, CCTV kameraları hack'lerken kullandığı yöntemi YouTube'da paylaştı.

Güvenlik konusunun ciddi bir iş olduğunu ve bu tarz basit yöntemlerle kesintiye uğratılmaması gerektiğini savunan Lyne, bu konuda çeşitli seminerler yapacağını da özellikle belirtti.