İngiliz kabinesinde Apple Watch yasaklandı

İngiliz Hükümeti'nin kabine üyelerine, bakanlar kurulu toplantılarına Apple Watch veya bir başka akıllı saatle girmeme kuralı getirildi. Rus hacker'ların akıllı saatleri hack'leyerek uzaktan dinlemesinden endişe ediliyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Telegraph tarafından yapılan habere göre İngiliz Hükümeti bakanları bundan böyle Apple Watch takarak kabine toplantılarına gelemeyecekler. Bu korkunun tek sebebi de, Ruslar tarafından akıllı saatlerin hack'lenme riski.

Daha önce David Cameron ve eski Adalet Bakanı Michael Gove toplantılarda akıllı saatler kullansa da, Theresa May ve altındaki bakanlar olmak üzere pek çok kişi artık kabine görüşmelerinde akıllı saat kullanamayacak ve o devir geride kalacak.

Bu konuda kesin yasak gelirken, korkunun tek sebebi de Rus ajanlarının saatlere sızarak bunları dinleme cihazı olarak kullanmasından endişe edilmesi. Benzer sebeplerden ötürü İngiliz kabine görüşmelerinde cep telefonları da kullanılmıyor.

Adının açıklanmasını istemeyen bir hükümet yetkilisi, "Ruslar her şeyi hacklemeye çalışıyor" şeklinde konuşurken, endişeler geçtiğimiz günlerde ortaya çıkan Amerikan seçimlerine hile karışması dedikodularından sonra arttı.