Dropbox ve Google Drive'a erişim engeli

Bulut depolama servislerinden Dropbox'a Türkiye'den erişim engeli geldi. Dünya çapında milyonlarca kullanıcıya sahip olan Dropbox, iş amaçlı olarak da yaygın biçimde kullanılıyor. Akşam saatlerinden beri Türkiye'den bu servise giriş yapılamıyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Henüz resmi olarak açıklanmamış olsa da, Bu akşam saatlerinden itibaren bulut depolama servisi Dropbox'a Türkiye'den erişim sağlanamıyor. Dropbox'a DNS yoluyla da girilemiyor. Ancak VPN servisleriyle bulut hizmetine giriş yapılabiliyor.

Henüz net bir bilgi ve açıklama olmasa da, RedHack grubunun geçtiğimiz günlerde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak'a ait olduğu iddia edilen e-postaları Dropbox üzerinden yayımlaması bu erişim engelinin sebebi olabilir.

GOOGLE DRIVE'A DA ENGEL GELDİ

Dropbox'un engellenmesinden kısa süre sonra pek çok kullanıcı, Google'ın disk servisi Google Drive'a girmekte de zorluk yaşamaya başladığını sosyal medyada bildirdi. Saat 21:15 itibarıyla Google Grive'a da erişim engeli yapıldığı yönünde genel kanı oluşmaya başladı. Her iki bulut depolama servisine erişim engeli birbiriyle bağlantılı görünüyor.

ENGELLENMİŞ SİTELERE NASIL GİRİLİR?

Erişim engeli uygulanan site ve uygulamalara giriş yapabilmek için VPN (sanal özel ağ) kullanılabilir. Chrome tarayıcıda bulunan ücretsiz ZenMate VPN eklentisi ile Dropbox’a da erişmek mümkün. ZenMate VPN’i mobil cihazlarınız üzerinde de kullanmak mümkün.