Alıcılar vazgeçti, Twitter değer kaybetti

Twitter'ın satılacağına dair geçen hafta yaşanan gelişmelerin ardından, ismi geçen şirketlerden Google, Apple ve Disney'den gelen satınalmayla ilgilenmediklerine dair haberler borsada önemli bir hareketlenmeye sebep oldu. Twitter hisseleri yüzde 20 değer kaybederek 24,87 dolardan 19,8 dolara geriledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Hızlı büyümesi sonrası aldığı yatırımlarla da devamlılığını sürdürememe tehlikesiyle burun buruna gelen ve tek çare olarak satış sürecine yönelen Twitter, teknoloji devlerinin iştahını kabartmıştı. Önümüzdeki aylar içinde çözülmesi planlanan satış düğümü daha da içinden çıkılmaz bir hal aldı zira adı geçen şirketlerden üçünden gelen olumsuz haberler bugün yayılmaya başladı.

Borsada ani bir tepkiyle karşılık bulan haberler, satın almayla ilgili adı geçen şirketlerden geldi. Google, Apple ve Disney'in Twitter'la ilgilenmediklerine dair yayılan ve sağlam kaynaklara dayandırılan haberler, Twitter hisselerinde yüzde 20'lik değer kaybına sebep oldu. Güncel tahminlere göre Twitter'ın değeri 14 milyar dolar seviyesindeydi.

twitter-hisse

EN YAKIN ADAY GOOGLE İÇİN DE ZOR

Gelir modeli konusunda sorun yaşayan ve internetteki gücünü gelire dönüştüremeyen Twitter'ı satın alacak yapının koltuğunun altında kalınca bir yol haritası olması gerekiyor. Sosyal ağ geliştirme konusunda başarısız olan Google için Twitter cazip bir platform görünebilir. Fakat günün sonunda kâr edemeyen ve her kullanıcı artışı maliyet olarak dönen bir yapı için 20 milyar dolar gibi bir yatırım akıllıca görülmeyebilir.

Halihazırda Google için Twitter öncelikli durumda değil zira anında mesajlaşma uygulaması olan Allo için bir süre zaman ve para harcayacaktır. İlk çıkışı bir parıltı yaratmasa ve umut vermese de Google muhtemelen en az bir yıl daha sohbet uygulaması konusuna odaklanacak gibi görünüyor. Twitter'ı satın alması Google ekosistemi içinde (özellikle kendi reklam ağını düşünürsek) henüz hesaplanamayan bir fayda yaratabilse de, şimdilik sular durgun.

Twitter'ın satışıyla ilgili adı geçen şirketlerden biri olan Salesforce (bulut bilişim alanında faaliyet gösteriyor) henüz sessizliğini koruyor. Şirketin CEO’su Marc Benioff, bu konudaki soruya “Satın alacağımı söylemiyorum. Ama satın almayacağımı da söylemiyorum” yanıtını vererek bu konudaki belirsizliği artırmış oldu.