Sony Xperia XZ Türkiye'de satışa sunuldu

Samsung'un Note 7 fiyaskosu ve iPhone 7'nin hızlı girişiyle hareketlenen cep telefon pazarında söz sahibi olmak isteyen Sony, yenilediği Xperia serisinin üst seviye modeli Xperia XZ'yi Türkiye'de satışa sundu. 2799 TL'lik fiyat etiketiyle satışa çıkan telefonun kamera özellikleri dikkat çekiyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Telefon pazarındaki payını büyütmeyi hedefleyen Sony için daha iyi bir dönem olamazdı. Zira Android telefonlar tarafında en ciddi rakibi Samsung'un Note 7 sorunlarıyla boğulduğu ve kan kaybettiği bir dönemde doğru hamle Sony ve diğer şirketlere satış ve pazar payı olarak dönebilir.

xperia-xz-3

Yeni nesil telefonlarda farklılaştırma tasarım, kamera, performans, boyut, ses ve aksesuarlar üzerinden deneniyor. Ekran ve kamera konusunda önemli deneyimleri bulunan Sony, farklı ürün gruplarından gelen bu uzmanlığını telefonlarında da kullanmaya gayret ediyor. Bunun son kanıtı olan Xperia XZ Türkiye’de satışa sunuldu. Sony Xperia X serisinin yeni amiral gemisi Xperia XZ, özellikle kamera konusunda iddialı. 23 megapiksel çözünürlük sunan ana kamera, deklanşör tuşuna bastıktan 0,6 saniye içinde kullanıma hazır hale geliyor. Hareket halinde çekilen fotoğraflarda net ve doğal görüntüler kaydetmesi konusunda şirket yöneticileri iddialı. Detaylı testlerle bunun gerçekliğini görebileceğiz.

xperia-xz-2

4K VİDEO KAYDI YAPILABİLİYOR

Xperia XZ'de ilk defa kullanılan ve Sony tarafından geliştirilen Akıllı Aktif Mod’da yer alan SteadyShot teknolojisi, beş eksenli görüntü sabitleme kullanıyor. Bu sayede kullanıcı veya konunun kendisi hareket halinde olsa bile fotoğraf ve videoda daha kararlı görüntüler kaydetmek mümkün olabiliyor. 4K video kaydı bu modelde de sunulmuş. Xperia Z5'te bu özellik vardı fakat aşırı ısınmaya sepe olması gibi bir yan etkisi bulunuyordu.

Telefonun arka kamerası kadar olmasa da, ön kısımdaki selfie kamerası da yetenekli görünüyor. 13 megapiksel gibi yüksek bir kapasiteye sahip olan ön kamerada da düşük ışıklı ortamlarda performans vaadi var.

xperia-xz-4

PATLAMALARA KARŞI EK TEDBİR

Son dönemlerde yaşanan malum patlama olayları sebebiyle üreticiler artık yoğurdu üfleyerek yiyor. Sony de olası sorunlara karşı ekstradan tedbirler almış görünüyor. Xperia XZ’de 2900 mAh'lik pili korumak amacıyla uyumlu çalışan ve pil ömrünü iki katına çıkaran Qnovo Adaptive Charging ile tamamlanmış Battery Care özelliği yer alıyor. Qnovo Adaptive Charging, pil ömrünü kısaltacak herhangi bir zararı önleme amacıyla şarj akımını izleyerek gerekli ayarlamaları yapıyor. Battery Care ise öğrenilmiş alışkanlıkları temel alarak şarj sürecini kontrol ediyor ve şarj düzeyi yüzde 90’a geldiğinde, şarj etmeyi durduruyor, aşırı şarjı önleyerek tam ihtiyaç duyulan andan önce şarj etme işlemini sonlandırıyor.

xperia-xz-1

SUYA VE TOZA DAYANIKLI

5,2 inç boyutlu ve kenarları kavisli ekranı, yüksek parlaklığa ve saflığa sahip olan metal kasa üzerine oturtulmuş. Kasada kullanılan metal cihazın tasarımını zenginleştiren parlaklık ve derinlik hissini ortaya koyuyor.

Xperia XZ, suya dayanıklı tasarımı sayesinde, üstüne su döküldüğünde veya yağmur altında rahatlıkla kullanılabiliyor. Telefon performans konusunda da üst segment rakiplerine meydan okuyabilecek güçte. Qualcomm Snapdragon 820 işlemciyle birlikte gelen telefonda 3 GB RAM ve 32 GB'lık dahili depolama bulunuyor. Yeni nesil veri ve şarj yolu USB Type-C destekleyen Xperia XZ'nin parmak izi sensörlü açma kapama tuşu, cihazın yan tarafında yer alıyor.