Facebook'ta ikinci el eşya pazarı

İkinci el eşya ilanları konusunda site ve uygulamaların yanı sıra pek çok Facebook sayfası faaliyet gösteriyor. Bu konuyu da kendi bünyesine almak üzere harekete geçen Facebook, yeni geliştirdiği "Marketplace" adlı servis üzerinden ikinci el eşya satmak veya almak mümkün olacak. Bu hareketi, Facebook bir ilan sitesi mi oluyor sorusunu akıllara getiriyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Facebook Marketplace ile dünyanın en büyük sosyal ağı da ikinci el pazarına giriyor. Asında uzun bir süredir benzer bir uygulama bulunuyordu ama bu sadece kişilerin yakın çevresi ile sınırlıydı. Şimdiyse Facebook tüm ikinci el satış servislerine ve uygulamalarına rakip oluyor.

Facebook duyurduğu yeni hizmetiyle, eşya alım-satım konusunda büyük destek sağlayacak. Şimdilik mobil için duyurulan yeni uygulamaya Facebook üzerinden kolayca erişmek mümkün olacak. Facebook Marketplace daha açılışıyla ilk olarak yakınlardaki ilanları, insanların satışa çıkarttığı ürünleri listeleyecek.

ÖDEME ŞİMDİLİK FACEOOK ÜZERİNDE DEĞİL

Bir ürüne girildiğinde satıcı ile Messenger üzerinden iletişime geçmek, onun profiline bakmak mümkün olacak. Eğer pazarlık gerekiyorsa yine Messenger üzerinden iletişime geçilebilecek.

Kullanıcı ürünü gördüğü ve satıcı ile anlaşması sonrasında ödeme işlemi şimdilik Facebook üzerinden yapılamayacak. Önümüzdeki dönemde ödemenin de Facebook üzerinden yapılması mümkün olacak.

Facebook Marketplace şimdilik Amerika, İngiltere, Avustralya ve Yeni Zelanda için iOS / Android mobil uygulamalar için kullanıma açılıyor. Marketplace, kısa bir süre içinde tüm ülkelerde kullanıma sunulacak ve ek olarak web servisi gelecek. Facebook Marketplace'in Letgo gibi ilan servislerine rakip olması bekleniyor.