Zenginlerin tercihi iPhone

ABD'de yapılan bir araştırmaya göre akıllı telefon kullanımı ile gelir düzeyi arasında doğrudan bir bağlantı var. Apple'ın iPhone ve Samsung'un Galaxy cihazlarını, gelir düzeyi yüksek kişiler kullanıyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 30 milyon akıllı telefon kullanıcısıyla yapılan bir araştırmada yer alan veriler, 3'te 2 oranında kullanıcıların iPhone'u diğer akıllı telefonlara tercih ettiğini ortaya koydu.

WebPageFx'de yer alan araştırma sonuçlarında, kullanıcıların akıllı telefon kullanım tercihlerine ilişkin önemli veriler ortaya kondu. ABD merkezli olarak gerçekleştirilen geniş kapsamlı araştırmada, toplamda 30 milyon kullanıcının görüşüne yer verildi.

ABD'nin farklı eyaletlerinden kullanıcılara akıllı telefon kullanımlarında hangi markayı tercih ettikleri sorulduğunda ilginç sonuçlar ortaya çıktı.

Yüzde 45 oranındaki kullanıcı Apple iPhone ya da Samsung Galaxy serisi akıllı telefonları kullandıklarını söylerken, yüzde 45'lik dilim içerisinde 3'te 2 oranındaki kullanıcı tercihini iPhone'dan yana kullanıyor.

iphone-girl-bmw

ZENGİN EYALETLER iPHONE'CU

Araştırma sonuçlarının demografik olarak dağılımına bakıldığında ise akıllı telefon kullanımı ile gelir düzeyi arasında doğrudan bir bağlantı olduğu görülüyor. Apple'ın iPhone ve Samsung'un Galaxy cihazlarını, gelir düzeyi yüksek kişiler kullanıyor.

iPhone ve Galaxy cihazlarının kullanım oranlarının ülkelere göre dağılımlarında, iPhone'un pazar payı ile ülkelerin gelir düzeyleri pozitif bir korelasyon gösteriyor.  Ülkelerin gelir düzeyi ile Galaxy'nin pazar geliri göz önüne alındığında ise negatif korelasyon ortaya çıkıyor.

iPhone ve Galaxy telefonlarının ABD'deki eyaletlere göre dağılımı, ülkedeki heterojen gelir düzeyine işaret ediyor. Hawaii, Connecticut, New Jersey ve Massachusetts gibi eyaletlerde iPhone kullanımı oldukça ağır basıyor. iPhone bu bölgelerde yüzde 50'den fazla pazar payını elinde bulunduruyor.

iphone-7

Gelir düzeyi diğer eyaletlere oranla daha düşük olan New Mexico, South Carolina'da iPhone yüzde 35 ila 40 arasında pazar payına sahip durumda. Ülkedeki en düşük gelir düzeyine sahip eyaletlerden Louisiana ve Mississipi'de tezat bir şekilde yüzde 50'nin üzerinde iPhone pazar payı görülüyor. Fakat bu bölgelerde iPhone'un eski modellerinin kullanım içindeki payı konusunda bilgi bulunmuyor.

Uzmanlar araştırma sonuçlarının, gelir düzeyi ile akıllı telefon kullanımı, marka tercihi arasında doğrudan bir orantı olduğunu belirtiyorlar. Bu doğrultuda piyasadaki sürümlerine oranla yüksek fiyat seçeneklerine sahip iPhone ya da Galaxy gibi cihazlar, kullanıcıların akıllı telefon tercihlerinde ilk sırada yer alıyorlar.

Haberin kaynağı

Etiketler iphone