Apple'dan uzay üssü gibi kampüs

Apple’ın yeni merkez üssü Apple Campus 2'nin inşaatı, hız kesmeden devam ediyor. Campus 2 inşaatında, havadan çekilmiş görüntüler yayımlandı.

Google Haberlere Abone ol

2013'te ABD’nin Kaliforniya eyaletinde yapımına başlanan Apple Campus 2 inşaatında, çalışmalar son hızda devam ediyor. Apple’ın merkez üssü haline gelecek olan Campus 2’de, 13 bin kişi çalışacak.

Apple'ın şirket merkezini taşımayı planladığı kampüsünden görüntüler gelmeye devam ediyor. 2016 yılının sonuna kadar inşaatın tamamlanması beklenirken, 176 dönümlük bir alan üzerine kurulan Campus 2 için yaklaşık olarak 5 milyar dolar harcanıyor.

Duncan Sinfield adlı video blogger, Apple Campus 2 inşaatında drone ile yaptığı çekimleri YouTube kanalında paylaştı. İş mekineleri inşaat alanında çalışmaya devam ederken, Apple'ın yeni merkez üssü bu haliyle bile oldukça dikkat çekiyor

KENDİ ENERJİSİNİ ÜRETECEK

Apple’ın yenilenebilir enerjiyi en üst seviyede kullanmayı hedeflediği Campus 2’de yer alan güneş panelleri ile, 130 Megawatt enerji üretilecek. Ayrıca, binanın etrafında kullanılan camlar yaklaşık 3.5 ton ağırlığı ile dünyanın en büyük kavisli cam parçaları olma özelliğini taşıyor.

Apple Campus 2 tamamlandığında, %80’lik bir bölümü tamamen yeşil alan olarak ayrılacak. Özel bir ziyaretçi merkezi, kafeterya ve Apple Store’un yer alacağı kampüs, 2,8 milyon metrekarelik halka şeklindeki ana bina, çeşitli park yapıları, 100 bin metrekarelik bir fitness merkezi, 120 bin metrekarelik bir dinlenme salonundan oluşacak.

Haberin kaynağı

Etiketler Apple Campus 2