Spotify, Soundcloud'u satın alıyor

Son dönemde dünya çapında genişleme planlarını hayata geçiren Sporify, farklı bir kulvarda online müzik konusunda faaliyet gösteren Soundcloud'a gözünü dikti. 

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 2008'de İsveç'te bir start-up olarak hayatına başlayan Spotify şu an aralarında İstanbul'un da bulunduğu dünyanın farklı yerlerinde yer alan 20 ofise sahip ve yakın gelecekte halka açılması bekleniyor. Firma yetkilileri borsada işlem görmeye başlamadan önce ellerinden geleni yapıyor gözüküyorlar.

3 milyar dolarlık hacim ile dünyanın ikinci en büyük müzik pazarı olan ve milyonlarca potansiyel aboneye ev sahipliği yapan Japomya'da bugün hizmete başlayan Spotify cephesinden yine bugün yeni bir dedikodu yayıldı. Firmanın başka bir çevrim içi müzik servisi olan SoundCloud'u satın almak için görüşmeler yürüttüğü söylentileri ayyuka çıktı.

Berlin merkezli SoundCloud'da 2007 yılında İsveç'te kuruldu. Aylık dinleyici sayısının 175 milyon seviyesinde olduğu düşünülüyor. Bir süredir kendine büyük bir alıcı arayan firmanın Twitter tarafından satın alınacağı da konuşulmuştu fakat mikro blog devi satın alma yerine, SoundCloud'a 70 milyon dolarlık bir fon aktarmıştı. 1 milyar dolarlık fiyat etiketi bir süredir piyasada konuşuluyor. Financial Times'a göre görüşmeler son noktaya gelmek üzere.

Borsada işlem görmeye başlamadan önce Japonya'da hizmete başlamasının olumlu etkisi olası bir SoundCloud satın alması ile katlanarak artacaktır.

Etiketler Spotify Soundcloud