iOS 10'da güvenlik açığı

Apple'ın yeni mobil işletim sistemi versiyonu iOS 10'da, iTuners kaynaklı önemli bir güvenlik açığı tespit edildi. Bir Rus güvenlik şirketinin bulduğu açık sebebiyle yetkilendirilmemiş biçimde iPhone ve iPad'lere dışarıdan erişim mümkün olabiliyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Forbes'a konuşan Elcomsoft adlı Rus güvenlik şirketinin yetkilisi, tespit ettikleri açık sayesinde telefon ve tabletlerin savunmasız kalabildiğini söyledi. Yetkilinin açıklamasına göre, ,OS 10'daki yeni şifre doğrulama prosedürüneki açık sebebiyle güvenlik kontrollerine takılmadan erişim mümkün oluyor.

Bu yetkisiz girişle birlikte, kişilerin iColud yedeklerine erişim mümkün olabiliyor. Elbette bunu yapmak için şifre kırma tekniği kullanılıyor. İşte açık tam da bu noktada kendini belli ediyor. iOS 10'da, iOS 9 ve öncesi versiyonlardakinden 2500 kat daha hızlı şifre kırma işlemi  yapılabiliyor. iOS 9'da saniyede 2400 şifre üzerinde işlem yapabilirken, bu sayı iOS 10'da 6 milyon şifreye kadar çıkıyor. Apple'dan yapılan açıklamada ise bu sorunun farkında oldukları ve üzerinde çalıştıkları belirtildi.

Etiketler güvenlik iOS 10 iTunes