Note 7'den vazgeçenler iPhone alacak

Note 7’de yaşanan patlama vakaları Samsung'a olan güveni zedeledi. Bir araştırmaya göre,Samsung'a bakış sarsılmış durumda.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Büyük yatırım ve umutlarla ay başında piyasaya sürdüğü Note 7 telefonlarının pilindeki bir sorun sebebiyle patlaması, Samsung için çok kötü bir dönemin başlangıcı oldu. Şirketin aylık 3 milyon adet üretme gibi bir agresif planı bulunuyordu.

Yaşanan gelişmeler sebebiyle bu modelin satışlarını durdurması ve piyasadakileri geri çağırması ilk etapta şirkete 1 milyar dolar gibi bir zarar olarak döndü. Fakat iş bunla da bitmiyordu. Üretim planlarını 3 ay boyunca aylık 3 milyon adet olarak Note 7'ye ayıran Samsung için kabus bitmiş değil. Martta piyasaya sunacağı Galaxcy S8 modelinin akıbeti de önümüzdeki döneme bağlı.

SAMSUNG İMAJ KAYBETTİ Mİ?

Bu sorunun cevabını ortaya çıkarmak için harekete geçen e-ticaret devi Branding Brand, ABD'de yaşayan, yaşları 18 ila 65 arasında değişen 1000 Samsung kullanıcıyla yapılan görüşmeler sonucunda bazı kesin veriler ortaya çıkarılmış.

Note 7'de yaşanan sorunların ortaya çıkmasıyla birlikte markaya karşı güveni zedelenen ciddi bir kesimden söz edebiliriz. Ankete katılanların yüzde 52'si, Samsung markasına sadık kalacağını açıklamış. Yüzde 34'lük kesim iPhone almayı düşünüyor. Kalan kullanıcılar da farklı bir Samsung veya Android platformlu markaya geçebileceğini söylemiş.

SAMSUNG'DAN VAZGEÇMİYORLAR ÇÜNKÜ...

Bu oranlarda, yaşanan vakalardan hemen sonraki hafta Apple'ın yeni telefonu iPhone 7'yi duyurması da etkili olabilir. Zira Note 7 müşterilerini büyük oranda cevaplayabilecek model seçeneği çok fazla yok. Araştırmaya katılan Samsung sahiplerinin daha önce iPhone kullanıyor olması da bir başka ilgi çekici detay. Bu kişiler de mevcut durum sebebiyle iPhone'a dönüş yapabilir.

Araştırmaya katılan Samsung kullanıcılarından, markaya sadık kalacağını belirtenlere yöneltilen "Neden Samsung'da kalmayı seçiyorsunuz?" sorusuna verilen yanıtlar arasında tasarım özellikleri %52 pay sahibi. Katılımcıların yüzde 44'ü kullanıcı deneyimini, yüzde 39'u pil ömrünü, yüzde 35'i maliyetini ve yüzde 28'i diğer markaları sevmediğini kriter olarak işaretlemiş.

%97'Sİ YENİ NOTE 7'Yİ TERCİH ETTİ

Öte yandan şirket, dünya çapında gerçekleştirilen Note 7 değişim programına dair bazı rakamlar paylaştı. Amerika ve Güney Kore'deki Galaxy Note 7'lerin %60'ını yenileriyle değiştirdiklerini bildiren Samsung, cihazlarını iade eden kullanıcıların %90'ının yeni Galaxy Notre 7 aldığını açıkladı. Açıklamada Samsung'un cep telefonu birimi CEO'su D.J. Koh, yeniden Note 7'yi tercih edenlerin oranının, gelecekle ilgili kendilerine cesaret verdiğini belirtti.

Etiketler Samsung Note 7