Google, Android ve Chrome'u birleştiriyor

Google, uzun süredir üzerinde çalıştığı işletim sistemini çıkarmaya hazırlanıyor. Android ve Chrome birleşimi olan ve Andromeda kod adıyla anılan yeni işletim sisteminin ekim ayında duyurulması bekleniyor.

Google Haberlere Abone ol

Google'ın 4 Ekim'de yapacağı özel etkinliğe çok az kaldı. Teknoloji sektörü bu etkinlikte duyurulacak yeniliklere kilitlenmiş durumda. İki yeni Nexus telefonun duyurulacağı etkinlikte, yeni nesil işletim sistemi Andromeda'nın da tanıtılacağına dair önemli duyumlar var.

Neowin'in haberine göre Google'ın yeni hibrit işletim sistemi bu etkinlikte duyurulacak. Android'in patronu Hiroshi Lockheimer'ın attığı bir tweet durumu doğrular nitelikte.

— Hiroshi Lockheimer (@lockheimer) 24 Eylül 2016

ilk Android işletim sistemini bundan sekiz yıl önce duyurduklarını belirten Lockheimer, 4 Ekim tarihine işaret etti. Android ve Chrome OS olarak geçecek bu yeni işletim sistemi için artık geri sayıma geçildi.

Geçtiğimiz dönemde ortaya çıkan Andromeda izleri, muhtemelen 4 Ekim'de gerçek bir netlik kazanacak. Test aşamaları sürekli sızan işletim sisteminin Android'in yerini alması bekleniyor.

Haberin kaynağı