Çin'li otomobil paylaşım devinden bisiklete yatırım

Çin’in otomobil paylaşım deviDidi Chuxing, ülkede kullanım oranı yüksek olan bir başka ulaşım aracına, bisiklete yatırım yapıyor. Şirketin bir yandan da Çin'deki Uber operasyonunu satın almasıyla ilgili başı dertte.

Google Haberlere Abone ol

Uber’in Çin’deki operasyonlarını satın aldıktan sonra anti tekel incelemesine giren Didi Chuxing, ülkenin en büyük bisiklet paylaşım platformu OFO’ya onlarca milyon yatırım yaptığını duyurdu.

Kısa bir süre önce 4 milyon dolar yatırım alan OFO, 2014 yılında bir proje olarak Pekin Üniversitesi’nde hayata geçti. iPhone ve Android uygulamaları ile bisiklet kiralamayı sağlayan hizmet, 20 şehirde 70 bin bisikletle hizmet veriyor.

didi-chuxing

Uygulamanın 1,5 milyon aktif kullanıcısı bulunurken, günde 500 bin kiralama yapılıyor. Platformda 0,5 yuandan (0,075 dolar) başlayan fiyatlarla bisiklet kiralanabiliyor.

Didi, otomobil alanında benzer iş modelini dünyaya yayan Uber’in Çin’deki operasyonlarını 35 milyar dolara satın almıştı. Satın alma, şu anda Çin’deki rekabet kurumu tarafından tekel oluşturma iddiasına karşılık inceleniyor.

Haberin kaynağı