IŞİD için çalışan hacker'a 20 yıl hapis

Amerikan ordusu ve Pentagon'a ait gizli bilgileri IŞİD'e sızdırdığı suçlamasıyla geçtiğimiz ay gözaltına altına alınan hacker 20 yıl cezaya çarptırıldı. Binlerce gizli belgeyi IŞİD'e sızdıran hacker, Nisan ayında Malezya'da yakalanmış ve ABD'ye iade edilmişti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Geçtiğimiz yıl yaptığı büyük hack eylemiyle Amerika Birleşik Devletleri'ne ait pek çok gizli belgeyi ele geçiren ve IŞİD'e aktaracağına dair gizli şüpheler bulunan Ardit Ferizi adlı hacker, olaydan 6 ay sonra, geçtiğimiz Nisan ayında Malzeya'da havaalanında tespit edilip gözaltına alınmıştı.

ardit-ferizi

1300'DEN FAZLA BELGE SIZDIRDI

Kosova vatandaşı olan Ardit Ferizi adlı hacker, Malezya polisi tarafından yakalandıktan sonra Amerikan makamlarının girişimiyle iadesi yapılan Ardit Ferizi, çıkarıldığı duruşmada suçlu bulunarak 20 yıl cezaya çarptırıldı.

Amerikan basınında bu akşam çıkan haberlere göre, 1300'den fazla gizli bilgiyi IŞİD ile paylaşan hacker, önce hakkındaki suçlamaları red etti fakat savcının elinde bulunan kesin deliller neticesinde 15 Haziran'da suçunu kabul etti. Hacker'ın paylaştığı belgelerin ne kadar önemli olduğu konusu da gizemini koruyor.