Google'ın sürücüsüz otomobili kaza yaptı

Google'ın henüz üzerinde çalışmakta olduğu sürücüsüz otomobili, ABD'nin Kaliforniya Eyaleti'ndeki Mountain View bölgesinde kaza yaptı. Benzerlerinin daha önce de yaşandığı kazada kritik soru, sürücüsüz otomobilin olaydaki kusuru oldu. 

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Acil olarak nitelendirilen durumlarda kullanıcıların müdahalelerine tepki vermeden kendi algoritmasını sürdürerek kazaya sebebiyet veren sürücüsüz otomobillere Google'ın aracı da eklendi. Tesla'nın sürücüsüz otomobillerinin birkaç trafik kazasında yer alması, sürücüsüz otomobillerin yeterince güvenli olmadığına dair tartışmaları beraberinde getirmişti.

Google'ın Lexus RX 450h adındaki sürücüsüz otomobili, yerel polisten alınan bilgilere göre ABD'nin Kaliforniya Eyaleti'ndeki Mountain View bölgesinde kaza yaptı. İki yerel televizyon kanalı KRON ve KPIX'ten alınan detaylı bilgilere göre, Google'ın sürücüsüz aracı kaza sırasında, "otomatik pilot" modunda sürüşünü sürdüyordu.

MİNİBÜS KIRMIZI IŞIKTA GEÇTİ

Bir minibüsün kırmızı ışıkta geçmesini farkeden Google çalışanı aniden sürücüsüz otomobilin kontrolünü devralsa da, kazanın önüne geçemedi. ABD Ulaştırma Bakanlığı'nın bu hafta içerisinde yayınladığı yeni sürücüsüz otomobil politikaların ardından gerçekleşen kaza, tartışmaları beraberinde getirdi.

Sürücüsüz otomobillerin şu anki teknolojisiyle yeterince güvenli bir sürüş deneyimine sahip olmadığını ifade eden görüşe karşılık, bugüne kadar gerçekleşen kazaların sürücü ya da dış etken kaynaklı olması, otomobillerin kazalarda herhangi bir suçu bulunmadığına işaret ediyor.

DOT yetkilileri ve ABD Ulaştırma Bakanlığı'nın dahil olacağı kazaya ilişkin detaylı raporun önümüzdeki günlerde yayınlanacağı TechCrunch'taki haberde yer aldı.