Google, gözünü WhatsApp'ın koltuğuna dikti

Daha önce tanıtılan Duo adlı video görüşme uygulamasının tamamlayıcısı olarak görülen Google Allo, mayısta geliştiriciler konferansında “akıllı” bir mesajlaşma uygulaması olarak duyurulmuştu ve birkaç gün içinde indirilmeye sunulacak.

Google Haberlere Abone ol

İçerisinde Google Assistant özelliği bulunan uygulama, tıpkı Apple’ın Siri’si gibi kullanıcılara tavsiyelerde bulunup, sorularını yanıtlıyor.

Dileyenler grup mesajlarına da eklenebilen Google Assistant, böylece yardımcı olmanın yanı sıra, soruları yanıtlayarak anlaşmazlıkları da çözebilecek.

Uygulama çalıştırıldığında bir kullanıcı listesi geliyor. Listede kullanıcı adlarını, profil fotoğraflarını ve varsa kullanıcıyla/grupla olan son mesajı görmek mümkün oluyot. Bu anlamda WhatsApp’a benziyor.

Buradan kişi ya da gruplara mesaj atılabileceği gibi, bir kişi gibi görünen Google Assistant’a da mesaj atılabilecek. Asistan basit sorularını yanıtlayıp, istekleri yerine getirebiliyor. Örneğin yakındaki restoranları listeleyebiliyor. Biraz daha detaylı talepler için anahtar kelimeler sunarak, detaylı arama imkânı da veriyor.

Zengin işlevli bir uygulama

Grup mesajlarında ise sorudan önce “@Google” koymak yeterli oluyor. Birebir konuşmalarda da asistanı aynı şekilde davet edebilirsiniz. Tıpkı Siri gibi, Allo’daki asistanın da tıkandığı noktalar oluyor. Bu durumda bir Google araması yaparak sonuçları ekrana getiriyor. Akıllı yanıtlama (Smart Reply) özelliği, konuşma alışkanlıklarını öğrenip, uygun yanıtlar önerebiliyor.

Bir özellik de Snapchat’i andırıyor. Gizli (Incognito) modda gönderilen mesajlar şifreleniyor ve belirlenen süre sonunda (5 saniye de olabilir, bir gün de) siliniyor. Ayrıca bu mesajlar kullanıcı listesi / önizleme ekranında da görünmüyor : )

Son olarak, gönderilecek fotoğrafların üzerine çizim yapılabiliyor. Kötü yanıysa; bu özellik, şimdilik sadece Android kullanıcıları için var. Uygulama birkaç gün içinde kullanıma sunulacak.

Haberin kaynağı

Etiketler google Allo