Kendinden VPN'li tarayıcı çıktı

Web tarayıcısı Opera, bu defa da kullanıcıların engellenmiş sitelere rahatça girmesini ve iz bırakmamasını sağlayan eklentisini kullanıma sundu. 

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Tanınmış internet tarayıcılardan Opera, tamamen ücretsiz ve kapasite sınırı olmayan VPN (Sanal Özel Ağ) eklentisini kullanıma sundu. Bu özellik, Opera tarayıcı içinde gömülü halde bulunuyor.

VPN'ler, kullanıcılara sınırsız olarak tüm web sitelerini ve internet servislerini kullanma olanağı veriyor. Bununla birlikte VPN kullanarak internette anonim olarak zaman geçirmek mümkün.

NASIL KURULACAK VE KULLANILACAK?

Diğer tarayıcılar bu hizmeti vermiyor ve ayrıca satın almak gerekiyor. VPN hizmetini dahili olarak vermek için Opera, geçtiğimiz Mart ayında SurfEasy adlı VPN hizmet sağlayıcısını satın almıştı.

Bu hizmetten faydalanmak için Opera'nın yeni sürümünü Mac veya Windows bilgisayara indirmek gerekiyor. Sonrasında tarayıcı ayarlarından "Gizlilik ve Güvenlik" bölümüne girerek "VPN'i etkinleştir" kısmı etkin hale getiriliyor. Ücretsiz VPN hizmetini cep telefonunda kullanmak için Google Play veya App Store'dan Opera tarayıcıyı indirmek gerekiyor.

Etiketler opera vpn tarayıcı