Güvenli Note 7'ler ABD'ye ulaştı

Pilindeki teknik arıza sebebiyle patlama vakalarına sebep olan Samsung Note 7, piyasadan toplatılmış ver üretimi durdurulmuştu. Sorunun giderilmesinden sonra tekrar pazara sunulacağı bilgisi de gelmişti. Samsung, yeni Note 7'lerden 500 bin adetinin ABD'ye ulaştığını duyurdu.

Google Haberlere Abone ol

Samsung'un en ikonik ürünü olarak değerlendirilebilecek Note serisinin 7. neslinin başına gelenler herkesin malumu. Pilleri infilak eden bazı cihazlar sebebi ile Samsung milyonlarca ürünü geri çağırdı, hava yolarını kontrol eden resmi kurumlar uçaklarda Note7 kullanılmaması uyarısında bulundu, içinde Note7 patlayan otomobiller yandı...

Ülkeden ülkeye bazı farklılıklar gösterse de Samsung küresel olarak ürün değiştirme programını başlattı ve bu program çerçevesinde ilk sağlam cihazlar Amerika'da sahipleri ile buluşmaya başlamak üzere. Samsung'dan yapılan açıklamaya göre 500 bin adet yeni Galaxy Note7 ABD'ye ulaştı.

YENİDEN SATIN ALINIR MI BELİRSİZ

Amerika'da tüm süreç bazı sorunlar eşliğinde yürüyor, iade edilen Note 7'lerin yerine geçici olarak kullanıcılara verilmesi planlanan Galaxy J'lere, kontratlı kullanıcıların operatörler üzerinden ulaşabilmeleri çok da sorunsuz ve gecikmesiz işlemedi. FedEx ve UPS'in iade cihazları taşımayı reddetmesi de Samsung ve kullanıcılar için süreci kolaylaştıran bir durum olmaktan uzaktı. Veriler birçok kullanıcının ürünlerini göndermek yerine kendileri değiştirmek için beklettiklerini gösteriyor.

Samsung, ABD'de 1 milyon seviyesinde Note7 satmıştı, bu ürünlerin 500 bini kullanıcıları Samsung satış kanallarında bekliyor. Yeni ürünlerin kutularının üzerinde siyah bir kare işareti yer alıyor, ayrıca yeni Note'lerdeki durum barındaki pilin imgesi de beyaz yerine yeşil olarak değiştirilmiş.

Etiketler Samsung Note 7