Sürücüsüz tırlar yola çıkmak üzere

Sürücüsüz otomobil teknolojileri yaygınlaşmaya, test aşamalarından geçtikten sonra piyasaya sürülmeye devam ediyor. Bu yılın sonlarına doğru sürücüsüz tırları yollarda görebiliriz.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Sürücüsüz otomobil teknolojileri birçok firma tarafından test aşamalarında sürdürülmeye devam ediyor. Birleşik Krallık bu bağlamda söz konusu teknolojiler konusunda harekete geçen taraflardan biri oldu.

İngiltere, Galler, İskoçya, İrlanda ülkelerinin temsilcilerinden meydana gelen Birleşik Krallık Parlamentosu’nda, şehir trafiğini azaltmak kapsamında tırlara özel yolların kullanıma açılacağı açıklanmıştı.

Birleşik Krallık şimdi de, bu yollarda sürücüsüz tırların yer alması isteğinde bulunuyor. Birleşik Krallık Parlamentosu bu ayki bütçe duyurusu sırasında açıklamalarda bulunan İngiltere Maliye Bakanı George Osborne, 10 kadar tırı barındıran sürücüsüz tır projesi için gerekli sermayenin sağlanabileceğini ifade etti.

Açıklamalara göre, İngiltere’nin Kuzey Batısında bulunan Carlisle M6 otoyolunda bu yönde çalışmalara başlandı. İngiltere Hükümeti’nin bir süredir test aşamasında değerlendirdiği sürücüsüz otomobil teknolojilerinde; Jaguar, Land Rover, Huawei, Vodafone gibi firmalarla görüşmeler içerisinde olduğu biliniyordu.

“Akıllı yol, akıllı tır” kapsamında bazı üniversitelerinde içerisinde bulunduğu projenin işleve geçip/geçmeyeceği, geçeceği takdirde ne zaman olacağı konusunda net bir bilgi bulunmuyor.

Fakat İngiliz Hükümeti’nin bu yılın sonların doğru ya da gelecek yılda projeyi işleme sokmak istediği ifade edilenler arasında. Şüphesiz transit geçiş, son derece ağır yükler barındıran tırların sürücüsüz sürümlerinin çok daha dikkatli bir biçimde yapılması gerekiyor. Zaman, Birleşik Krallık’ta bu tip bir projenin hizmete girip girmeyeceğini gösterecek.

Etiketler sürücüsüz tır