iPhone 7 ve iPhone 7 Plus'taki yenilikler

Dün akşam Türkiye saatiyle 20:00'de başlayım 22:00'ye kadar süren Apple lansmanında, yeni iPhone ve Watch modelleri tanıtıldı. Yazılım ve uygulama tarafında yeniliklere de değinilen lansmanı DUVAR'da canlı blog yayınıyla ilettik.

Google Haberlere Abone ol

Erdal Kaplanseren @Kaplanseren

DUVAR - Dün gece gerçekleşen ve canlı blog sayfamızda tüm gelişmelerini aktardığımız Apple lansmanında iPhone 7, iPhone 7 Plus ve Apple Watch ürünleri ilk defa tanıtıldı. Ürünlerin yanı sıra, geliştirilmiş servislerden de bahsedildi. Gecenin sürprizlerinden ikisi, Super Mario'nun iOS'a gelmesi ve Pokemon Go'nun Apple Watch'tan oynanabilecek olmasıydı.

SUYA VE TOZA DAYANIKLI

Tasarım anlamında küçük dokunuşlarla iPhone 6'nın izinden gidildiğini söylemek mümkün. Bununla birlikte bazı önemli değişimler de yok değil. Örneğin standart kulaklık girişi, tahmin ettiğimiz gibi kaldırılmış durumda. Kutudan çıkan kulaklık telefona Lightning girişinden bağlanacak. Başka kulaklık kullanmak isteyenler için bir dönüştürücü sunuluyor. Home tuşunun basınca duyarlı olması da küçük yeniliklerden biri.

Fakat asıl büyük yenilik, suya ve toza dayanıklılık! IP67 sertifikasına sahip olan iPhone 7, bir metre derinlikte yarım saat su almadan çalışabiliyor.

iPhone 7 Plus 2

iPHONE 7 PLUS'TA ÇİFT KAMERA

iPhone 7'nin 4,7 inç ve iPhone 7 Plus'ın 5,5 inç Retina HD ekranı bulunuyor. Yeni telefonların ekranları bir önceki modele göre %25 daha fazla parlaklık sunuyor. Kamera konusunda her iki modelde de önemli yenilikler var. Optik görüntü sabitleme özelliğinin gelmesi, özellikle hareketli çekimlerde önemli avantaj sağlayacak. İki kamerada da çözünürlük 12 megapiksel olarak devam ediyor fakat görüntü yakalama kalitesinde önemli iyileştirmeler var.

Arka kameraya bu defa çift LED flaş yerine dört LED’li True Tone Flash eşlik ediyor. iPhone 6s serisinde arka kameralarda f/2.2 lenslere yer veren Apple, yeni nesil iPhone’da ise f/1.8 diyafram açıklığına sahip lens kullanıyor. iPhone 7 Plus ise çift arka kamera ile fark yaratıyor. Bu kameralardan biri geniş açı özelliğine sahip. Telefonların ön kamerası 7 megapiksel çözünürlüğünde ve HD video kaydı yapabiliyor.

AirPods3

TAMAMEN KABLOSUZ KULAKLIK

Apple'ın iki bölümü de bağımsız bir kablosuz kulaklık geliştirdiğini pek çok haberimizde yazmıştık ve bu tahmin de tuttu. Apple, AirPods adlı yeni kulaklığını elbette ayrıca sataca. Üzerinde herhangi bir tuş yer almayan kulaklık, 5 saat pil süresine sahip. Özel kutusunda şarj oluyor ve özel bir kuruluma gerek kalmadan iPhone veya Apple Watch'a yaklaşınca aktif hale geliyor. Bu ilginç kulaklık, Türkiye'de Ekim ayı sonunda 779 TL fiyatla satışa sunulacak. 

Telefon üzerinde sesle ilgili önemli değişiklik, başta da belirttiğimiz gibi standart kulaklık girişinin kaldırılması oldu. Bununla birlikte, iPhone 7'ye stereo hoparlör özelliği geldi.

YENİ İŞLEMCİ %40 DAHA HIZLI

iPhone 7’lerde kullanılan A10 adlı dört çekirdekli ve 3,3 milyar transistörlü işlemci bir önceki işlemciye %40 daha hızlı çalışıyor. Grafik işlemci konusunda ise öncekine göre %50'lik bir performans artışı vadediliyor. iPhone 7'ler, iPhone 6S’ten 2 saat daha uzun, iPhone 6S Plus’tan ise 1 saat daha uzun pil ömrü sunuyor.

iPhone 7 Plus

FİYATLAR EL YAKIYOR

Tüm bu yeniliklerin ve etkileyici tasarımın elbette fiyatı da üst düzey. iPhone 7'nin depolama kapasitesine göre en uygun modeli 649 dolar, iPhone 7 Plus ise 749 dolardan başlayacak fiyatlarla satışa sunulacak. iPhone 7 ve iPhone 7 Plus modelleri 32 GB, 128 GB ve 256 GB depolama seçeneklerine sahip. Yeni iPhone’lar 16 Eylül’de satışa çıkacak. Türkiye ilk iki liste arasında değil. Tahminen Ekim ortasında yeni iPhone’lar ülkemizde satışa sunulacak.