Yarın tanıtılacak iPhone 7 hakkında son tahminler

Yarın akşam Türkiye saatliyle 20:00'de lansmanı yapılacak olan iPhone 7'nin özellikleriyle ilgili aylardır süregelen tahminler ne derece doğru çıkacak göreceğiz. İsabetli öngörüleriyle tanınan ünlü analist Ming-chi Kuo'nin iPhone 7 için son tahminleri yeni iPhone'un resmini tamamlıyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - iPhone ile ilgili bugüne kadar sızan çift kamera, suya dayanıklılık ve kulaklık çıkışının ortadan kalkacağı yönündeki ön görüleri doğrulayan analist, cihazla ilgili yeni bazı detayların da haberini önceden vermiş olabilir.

Kuo’nun tahminlerini şu şekilde özetlemek mümkün:

YENİ RENKLER

Rapora göre, Apple iPhone’un bugün sunulduğu, space gray, gold, rose gold ve silver olmak üzere dört renk seçeneğini iPhone 7 ile birlikte beşe çıkaracak. Diğer renkler sabit kalmak üzere, space gray modelini kaldıracak olan Apple, bunun yerine dark black ve piano black olmak üzere iki yeni seçenek sunacak.

iphone 7-1 DEPOLAMA DEĞİŞİYOR

iPhone’ların gittikçe daha fazla depolama alanına ihtiyaç duyduğu gerçeğini göz ardı etmeyen Apple, 16 GB ve 64 GB modellerini tedavülden kaldırıyor. iPhone 7’nin 32 GB, 128 GB ve 256 GB olmak üzere üç farklı modele sahip olacağını söyleyen KGI analisti, Apple’ın 256 GB’lık yeni bir modeli seriye ekleyeceğini doğruluyor. Buna ek olarak iPhone 7 Plus’ın özel kamera sistemini destekleyecek şekilde ek 1 GB RAM’le 3 GB RAM’e kavuşacağı da notlar arasında. iPhone 7’nin iPhone 6 gibi 2 GB RAM’e sahip olması bekleniyor.

iphone-7

KULAKLIK GİRİŞİ

Apple’ın kulaklık girişini ortadan kaldırarak Lightning (şarj) girişini kulaklıklar için de kullanmaya başlayacağı, analist tarafından, bir kez daha doğrulandı. Buna ek olarak iPhone 7 kutusuna, eski kulaklık çıkışlarını Lightning’e çeviren bir adaptör de eklenebilir. iPhone’da boşalan kulaklık çıkışı alanının Force Touch deneyimini iyileştirecek sensörler için kullanıldığı belirtiliyor. Apple telefon avizesinden gelen sesi iyileştirecek yeni bir iç hoparlör de ekliyor cihaza.

ÇİFT KAMERA SİSTEMİ

5,5 inçlik iPhone 7 Plus çift kamera sistemine kavuşuyor peki nasıl? Kuo’nun cevabı, çift kameranın uzak çekimler için bir geniş açı kamera bir de yakın çekimler için tele-foto kameradan oluşacağı şeklinde. Her ikisi de 12 MP sensörlere sahip olacak kameralardan daha büyük olan optik imaj sabitleyici özelliği ve 6P lens ile gelecek.

iphone 7-2

GELİŞMİŞ FLAŞ

Apple iPhone 7’de kamera flaşına yeni bir parça ekleyerek ve LED sayısını ikiden dörde çıkararak karanlıkta çekilen fotoğrafları iyileştiriyor.

DAHA İYİ EKRAN GÖRÜNÜMÜ

Rapora göre, Apple iPhone 7’nin ekran görüntüsü 9.7 inçlik iPad Pro’nun özelliklerini taklit ederek iyileştiriyor.

iphone-7

İŞLEMCİ DE YENİLENİYOR

iPhone 7’nin 2,4 ya da 2,45GHz A10 işlemciyle geleceğini söyleyen Kuo, işlemcilerin TSMC tarafından üretildiğini iddia ediyor.

YAKINLIK SENSÖRÜ

iPhone 7’de yakınlık sensörünün LCD’den lazere yükseltileceğini iddia eden rapor, bunun el hareketleriyle kontrol özelliklerinin desteklenmesini sağlayacağını söylüyor.

Yeni özellikler Apple’ın düşen iPhone satış performansına yardımcı olabilecek mi? KGI raporunda, Apple’ın bu yıl sonuna kadar 65 milyon iPhone 7 sevkiyatı yapacağı ön görülüyor. Geçtiğimiz yılın aynı döneminde iPhone 6 için bu sayı 82 milyondu.

Apple’ın 7 Eylül’de düzenleyeceği iPhone 7 etkinliğini DUVAR olarak San Francisco’dan takip edip canlı blog yayınıyla yarın 20:00'den önce paylaşmaya başlayacağız. 

Haberin kaynağı

Etiketler iphone 7 özellikler