Kilisede Pokemon Go oynadı tutuklandı

Tarihi bir kilisede Pokemon avlayan genç blogger, Rusya kanunlarına göre cezalandırıldı ve iki ay hapis cezasına çarptırıldı. Bunun üzerine din adamları görüş ayrılığına düştü.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Geçtiğimiz aylarda iOS ve Android platformları için sunulan Pokemon GO, kısa sürede ciddi bir kullanıcı kitlesi edinmiş fakat bazı ülkelerde karışıklıklara da yol açmıştı. Bu seferki vaka ise Rusya'dan geldi ve ateist olarak tanınan vlog (video blog) yayıncısı Ruslan Sokolovsky, mahkeme tarafından iki ay hapis cezasına çarptırıldı.

İlginç olan hapis cezasından çok, suçun sebebi oldu. Başlangıçta beş yıl hapis cezasıyla karşı karşıya kalan Sokolovsky, bu cezayı tarihi bir katedralde Pokemon Go oynadığı için aldı.

pokemon kilise

'MESELE OYUN DEĞİL PROVOKASYON'

Dini değerleri aşağılamak ve nefret suçu işlediği gerekçesiyle tutuklanan genç yayıncı, Yekaterinburg Azizler Kilisesi'nde Pokemon avındayken kendisini kayda almış ve görüntüleri de YouTube üzerinden paylaşmıştı. Rus Ortodoks Kilisesi sözcüsü Vladimir Legoyda ise 22 yaşındaki genç adamın tutuklanmasının oyun oynamakla ilgisi olmadığını, provokatif tavrından ötürü ceza aldığını dile getirdi. Vladimir Legoyda, Facebook hesabı üzerinden: "Bay Sokolovsky'nin kiliseden geçerken oyun oynamayı tercih eden sıradan birisi olmadığı kesin. O şehirde iyi tanınan ve Charlie Hebdo gibi kışkırtıcı yayınlar yapan bir blogger" şeklinde konuştu.

Öte yandan State Duma'nın Dini İşler Komitesi Başkanı Jaroslav Nilov, kendi görüşlerine göre Pokemon yakalamanın dini duyguları aşağılamadığını ve kutsal binalarda bir telefon uygulaması kullanmanın yanlış olmadığını dile getirdi. Russian-24 kanalı, kilise gibi yerlerde bu oyunu oynayanların cezaya çarptırılabileceğini açıklamıştı.

Etiketler Rusya Pokemon GO kilise