Last.fm hack'lendi

Hacker'ların son kurbanı, dünyaca ünlü müzik servisi Last.fm oldu. Hacker'lar, 43 milyon Last.fm üyesinin bilgilerini internette satışa sundu.

Google Haberlere Abone ol

Erdal Kaplanseren @Kaplanseren

DUVAR - Spotify'ın yaygınlaşmasıyla popülerliğini yitiren online müzik listeleme serisi Last.fm hacker'ların saldırısına uğradı ve 43 milyon üyesinin bilgisi çalındı.

14 yıllık geçmişiyle dünya genelinde oldukça geniş bir kullanıcı sayısına ulaşan Last.fm'in yaşadığı hack olayı, siber güvenlik konusunu tekrar gündeme getirdi. Hacker'ların 43 milyon kullanıcıya ait kullanıcı adı ve şifre bilgisini satışa çıkarması olayın vehametini gösterir nitelikte.

2 SAATTE ELE GEÇİRDİLER

Last.fm'i hack'leryen korsanlar, güvenlik tedbirlerinin çok zayıf olduğunu ve 43 milyon kullanıcının şifrelerini 2 saat içinde çözüp çaldıklarını açıkladılar.

Hacker'ların açıklamalarındaki  bir diğer önemli detay da, kullanıcılar arasında 300 binden fazlasının şifre olarak "123456"yı belirlediğini, 70 bin kişinin de "pasword" olarak şifre ayarladıklarını bildirdi.

Henüz Last.fm'den konuyla ilgili bir açıklama gelmemiş olsa da, bu siteye üye olanların şifrelerini acil olarak değiştirmesinde fayda var.

Etiketler Hack last.fm