Samsung Note 7'ler patladı, satışı resmen durduruldu

Piyasaya yeni sürülen Samsung'un yeni amiral gemisi telefonu Galaxy Note 7'nin satışı, piliyle ilgili üretim hatası sebebiyle durduruldu. Telefonlarda patlama olaylarının meydana geldiği belirtiliyordu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Samsung'un yeni amiral gemisi Galaxy Note 7’nin şarj edilirken patlamasıyla ilgili ihbarların artması sonrası şirket radikal bir karar aldı. Telefonun satışı resmen durduruldu.

Şirketten bugün yapılan açıklamada, Galaxy Note 7'nin satışlarının durdurulduğu ve satışı yapılan telefonların yerine yeni cihazlar verileceği belirtildi. Samsung, bu cihazların hazırlanmasının yaklaşık iki hafta süreceğini duyurdu.

Samsung, en büyük rakibi olan Apple’ın iPhone 7’yi tanıtmasına birkaç gün kala Galaxy Note 7 teslimatlarında gecikme yaşayacağını açıklayarak zorlu bir sürece girmişti. Reuters kaynaklı haberde, Note 7’nin şarj halindeyken patlama şikayetlerinin artması ve bazı kullanıcıların bu şikayetlerini fotoğraflar ile belgelemesinin cihazın kalite kontrol sürecini uzattığı ve bu sürecin de doğrudan cihazın teslimat sürecinde gecikme olarak geri döndüğü belirtiliyordu. Samsung, bu sorundan ötürü şimdiden 7 milyar dolarlık bir değer kaybı yaşadı.

note 7 -3

Geçen yıllarda da S6 edge ile ilgili birçok şikayet alan Samsung’un Note7’de henüz çıkar çıkmaz sorunla karşılaşması, marka imajının ciddi bir şekilde olumsuz yönde etkileneceği fikrini akıllara getiriyor.

note 72

Galaxy Note7’nin şarj olurken patladığı haberleri ortaya çıktıktan sonra Samsung yeni sevkiyatları durdurma kararı almıştı. Satışın da durdurulması sonrası prosedürün nasıl ilerleyeceği henüz bilinmiyor. Ancak Yohap’a konuşan Samsung yetkilisi birkaç gün içinde olayın sebepleriyle beraber resmi bir açıklama yapacaklarını belirtiyor. Adını vermeyen Samsung yetkilisi söz konusu “arızanın” şimdiye kadar sattıkları telefonlardan yüzde 0,1‘ini etkilediğini ancak işlerini şansa bırakmayacaklarını belirtiyor.

Haberin Kaynağı: LOG