İlk kişisel bilgisayar Apple 1'e müthiş fiyat

Koleksiyoncular tarafından oldukça ilgi duyulan Apple-1, yine oldukça yüksek bir fiyata satıldı. Peki, satın alan şahıs Apple-1'e sahip olmak için ne kadar ödedi?

Google Haberlere Abone ol

Erdal Kaplanseren @Kaplanseren

DUVAR - 1976'da Steve Jobs'ın, ailesine ait evin garajında arkadaşı Steve Wozniak'la birlikte geliştirdiği ilk kişisel bilgisayar Apple-1'in iyi korunmuş bir örneği daha astronomik fiyatla açık artırmada satıldı.

apple 1

Günümüzden tam 40 yıl önce 200 adet üretilerek 666,66 dolara satışa sunulan Apple-1'ın hayranları bugün yüz binlerce dolar harcamaya razı. Açık artırma yöntemiyle dün düzenlenen satışta, Apple-1'ın iyi durumdaki bir örneği 815 bin dolara alıcı buldu. Hedeflenen rakamın 1 milyon dolar olduğu açık artırmada Apple-1'ı alan kişi isminin açıklanmasını istemedi.

steve jobs

DÜNYADA ÇALIŞIR DURUMDA 50 ADET APPLE-1 VAR

Son olarak iki yıl önce bir Apple-1, 900 bin dolara satılmıştı. Açık artırmadan elde edilen gelirin %10'luk bölümü lösemi hastalığının çözümü için faaliyet gösteren bir fona aktarılacak. Dünya üzerinde bugün çalışır durumda olan 50 adet Apple-1 olduğu tahmin ediliyor.