Korsanlar ATM'leri hack'ledi!

Doğu Avrupalı olduğu belirtilen bir grup hacker tarafından Tayland'da büyük bir ATM soygunu gerçekleşti. Ayrıca Tayland tarihinde bir ilk olmayı başaran saldırıda 12 milyon Baht çalındı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Dünyanın en güvenli makinelerinden biri olan ATM cihazları, zaman zaman büyük hack skandallarına konu olabiliyor. ATM soygununun yaşandığı son yer ise Tayland. Tayland'ın tarihinde ilk kez gerçekleşen ATM soygununun bir grup Doğu Avrupalı hacker grubu tarafından yapıldığı düşünülüyor. Hackerlar, ATM cihazlarına zararlı yazılım yüklenmiş kartları okutarak 12 milyon Baht (1 milyon TL) çalmayı başardı.

21 ATM cihazını hacklemeyi başaran hackerların kullandığı yazılım ise oldukça ilgi çekici. Yüklenen zararlı yazılım, ATM cihazının bütün işlevlerini geçici olarak durdurup ATM'deki tüm parayı hackerların eline teslim ediyor. Tayland Merkez Bankası tarafından yapılan açıklamada bütün bankaların konu hakkında uyarıldığını ve ülke genelinde 10 bin civarında ATM cihazının değiştirileceğini açıkladı. Tayland polisi ise ATM cihazının güvenlik kameralarına yakalanan hackerlar için ülke genelinde detaylı bir çalışma başlattıklarını açıkladı.

Etiketler hacker korsan atm