Drone'la pizza teslimatı başlıyor

Robotların taşımacılık ve sipariş teslimatı işlerinde kullanımı son dönemlerde yaygınlık kazandı. Şimdi de sırada pizza teslimatçısı drone'lar var. Domino's Pizza, drone kullanarak pizza dağıtımı denemelerine bu yıl içerisinde Yeni Zelanda'da başlayacak.

Google Haberlere Abone ol

Erdal Kaplanseren @Kaplanseren

DUVAR - Drone ve çeşitli robot araçlarla sipariş teslimatı yapılması haberleri artık daha sık gündeme gelir oldu. Amazon'un bu işte ne kadar ciddi olduğunu göstermesi son iki yılda bu fikirlerin mantar gibi bitmesinin önünü açtı. Bir yandan drone uçuşları ile ilgili düzenlemeler ve kısıtlamalar kürsel olarak yaygınlaşırken diğer yandan firmalar bu cihazları ticari amaçla kullanmanın karlı yollarını aramaya devam ediyor.

Domino's Pizza da bu firmalardan biri. Flirtey adlı Amerika merkezli drone operasyonları ve teslimatları üzerine çalışan şirket ile ortaklığa gidin pizza devi, 2016 sona ermeden Yeni Zelanda'da deneme servislerine başlayacaklarını duyurdu ve listede Fransa, Belçika, Avustralya, Hollanda, Almanya ve Japonya'nın da yer aldığı açıklandı.

Domino's Grup CEO'su Don Meij, drone'ların sunduğu erişim imkanlarının; trafik, yollar ve uzak mesafeler ile sınırlanmış diğer erişim imkanlarından çok daha geniş olduğunu belirtti ve "İki kiloluk bir siparişi iki tonluk bir araç ile götürmenin hiç de mantıklı olmadığını" sözlerine ekledi. Mumbai'deki bir restoran da dahil olmak üzere daha önce drone ile pizza siparişi teslim edilmiş olmasına rağmen, Domino's yönetimi bunun drone ile teslim edilen herhangi bir mal konusunda ilk ticari operasyon olacağını belirtiyor.

Etiketler drone pizza