Dünyanın en güvenli telefonu 13 bin dolar

İngiliz teknoloji şirketi Sirin Labs'ın ürettiği Solaris adlı telefon, askeri güvenlik standartlarında üretilmiş, "dünyanın en güvenli akıllı telefonu" olarak lanse ediliyor. Yaz başında duyurulan Solarin'in vergiler hariç fiyatı 13 bin dolar.

Google Haberlere Abone ol

Erdal Kaplanseren @Kaplanseren

Telefonlar akıllandıkça ve internet bağlı kaldıkça, tehlikelere karşı daha açık hale geliyor. Android'de bazı dönemler ortaya çıkan güvenlik açıkları, pek çok tüketiciyi bu konuda tedirgin ediyor. Güvenliğin önde tutulduğu Solarin adlı telefon, Sirin Labs tarafından tanıtıldı. ,

Dünyanın en güvenli mobil cihazı olarak duyurulan Solarin, askeri standartları sağlayan yüksek güvenlik teknolojilerini barındırıyor. Tek bir kriptolama standartı yerine, detayları pek paylaşılmayan bazı alternatif gizlilik teknolojilerini barındırıyor.

solaris 4

Telefonda bulunan "Shielded Mode" adlı özellik, sesli görüşmeleri ve mesajlaşmaları karma bir kriptolama havuzu atıyor. Şirket, detay vermekten kaçınsa da, askeri güvenlik testlerinden başarıyla geçtiğinin garantisini veriyor.

Güvenlik özelliklerine ek olarak Solarin, günümüzün üst seviye telefonlarının sahip olduğu bileşenlere sahip. 5,5 inç boyutundaki ekranı 2K çözünürlüğe sahip. İşlemci olarak da Qualcomm'un en hızlısı Snapdragon 820 kullanılmış. 4 GB RAM ve 128 GB depolama alanı bulunuyor. Solaris'in kamerası 23,8 megapiksel çözünürlüğüne sahip. Telefonun bataryası da çok güçlü. 4000 mAh kapasitesinde piliyle uzun kullanım sunuyor. Android 6.0 Marshmallow'la gelen telefonun fiyatı 13 bin dolardan başlıyor ve sınırlı sayıda üretileceğini de özellikle belirtmek gerekiyor.